Salg af byggegrunde er fordoblet

Efter flere års stilstand er der nu omsider kommet gang i grundsalget her i Bjerringbro, hvor der er solgt fire byggegrunde i årets første seks måneder. Arkivfoto

Salg af byggegrunde er fordoblet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det første halve år af 2018 solgte Viborg Kommune 86 byggegrunde - det er på et halvt år flere end hele sidste år, hvor kommunen skrev slutseddel på 82 byggegrunde.

Viborg: Et sandt byggeboom af først og fremmest parcelhuse oplever Viborg Kommune i øjeblikket efter en lang årrække med en meget beskeden byggeaktivitet. Efter finanskrisen i 2008 kom der først for alvor gang i byggeriet sidste år, hvor der blev solgt rekordmange kommunale byggegrunde: 82.

Men i det første halve år af 2018 er der solgt så mange grunde, at tallet ser ud til at blive fordoblet, for fra januar til og med juni afhændede Viborg Kommune hele 86 byggegrunde.

Det er fortsat de dyreste byggegrunde inden for byskiltene, der går flest af. 59 af de solgte grunde ligger i Viborg by. Men i oplandsbyerne er der også kommet rigtig godt gang i grundsalget. I det første halve år af 2018 er der solgt 27 grunde i oplandet, mens der i hele 2017 blev indgået aftaler med 18 købere af grunde i oplandet.

- Det er skønt at mærke den stærkt stigende interesse for at bo i Viborg Kommune. Vi gør meget for at kunne tilbyde grunde til enhver smag, og der er noget, som tyder på, at vi rammer rigtigt, siger borgmester Ulrik Wilbek, (V).

Møgelkær trækker

Inden for byskiltene er det især Viborg Syd og Viborg Vest, der lokker grundkøbere til. Af de 59 solgte i første halvår er de 26 på Stærelunden og Spurvelunden i Møgelkær i vestbyen, 17 grunde er solgt på Rosenvænget og Lyngvej, mens den nye bydel i Arnbjerg står for 10 solgte grunde.

De resterende seks grunde er solgt i Viborg Øst - nærmere betegnet Hedeskrænten, Hedelyngen og Palleshøje.

I oplandet trækker Tapdrup mest. Her er der i første halvår solgt seks byggegrunde, mens Bjerringbro og Rødding følger lige efter med fire solgte grunde i begge byer. I Mønsted, Løgstrup, Ørum og Møldrup er der solgt to grunde i hver by.

De resterende fem byggegrunde i oplandet er solgt i Karup, Frederiks, Skals, Klejtrup og Løvel, mens der ikke er solgt én eneste byggegrund i kommunens tredjestørste by, Stoholm, viser en opgørelse fra Viborg Kommune.

Salg af byggegrunde er fordoblet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce