Skolebusser skal være åbne for andre end børn

Skolebusserne skal køre på såkaldte åbne ruter, mener politikerne i Viborg.

Skolebusser skal være åbne for andre end børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolebuskørslen i Viborg Kommune skal i udbud igen. Et krav er, at ruterne skal være åbne for andre end de kørselsberettigede børn.

Viborg: :/: Dørene på bussen siger: åb'n og luk, åb'n og luk, åb'n og luk :/:gennem hele byen.

Ja, det gjorde de - og det gør de. Det store spørgsmål har i et par år været: for hvem?

Skolebusruterne i Viborg Kommune er nemlig for nuværende såkaldte lukkede ruter, hvilket vil sige, at busselskabet kun skal køre med de passagerer, som i følge Viborg Kommunes regler er kørselsberettigede.

De regler gav en del ballade for et par år siden, for hvorfor kunne lille Lotte fra Sdr. Rind ikke tage sin veninde Pia med hjem fra skole, så de sammen kunne få en hyggelig eftermiddag efter skole- og sfo-tid?

Ministerier og landspolitikere kom sågar ind i sagen, og der blev fundet end mindelig løsning, der dog ikke er så gangbar, at Viborg Kommune har til hensigt at fortsætte med at have lukkede skolebusruter.

Desuden skabte det i Vestfjends en del utilfredshed, da busselskabet satte en stor ledbus i i skolekørslen, hvilket betød, at nogle elever måtte sidde i bussen i en time både om morgenen og om eftermiddagen, når de skulle hjem efter en lang skoledag.

Politikere og embedsmænd i kommunen er så småt gået i gang med at forberede sig på, at skolebuskørslen igen skal i udbud - gældende fra august 2020.

Politikerne i økonomi- og erhvervsudvalget drøfte indledende sagen på et møde onsdag eftermiddagen.

- Vi vil undgå, at vi havner i en situation, som den vi endte i i Vestfjends. Det gør vi ved at sige, at busserne ikke må have plads til flere end 70 passagerer. Det er vel ok, at nogle børn skal sidde i en bus en time den ene vej, men ikke begge veje til og fra skole, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Han siger videre, at de åbne ruter også skal gøre hele systemet mere fleksibelt.

- Vi skal jo ikke gøre tingene for børnene mere besværlige end højst nødvendig. Med åbne ruter sikre vil, at børnene kan lave legeaftaler med deres kammerater.

Skolebusser skal være åbne for andre end børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce