Social dumping skal modarbejdes ved kommunale opgaver

Fremover kan kommunale opgaver til mellem 300.000 og tre millioner kroner tildeles virksomheder på kommnunens såkaldte håndværkerliste. Arkivfoto: Morten Pape

Social dumping skal modarbejdes ved kommunale opgaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg Kommune skal sikre, at medarbejdere i firmaer, der arbejder for kommunen, har ordentlige løn- og arbejdsvilkår, og at konkurrencen mellem firmaerne foregår på en fair måde.

Viborg: "Viborg Kommunes indkøbs- og udbudspolitik skal sikre fair konkurrence for og blandt leverandørerne af varer og tjenesteydelser samt sikre medarbejderne ordentlige arbejdsforhold".

Dette afsnit tilføjes i den reviderede indkøbs- og udbudspolitik for kommunen på opfordring fra LO i Viborg. Og det indebærer, at kommunen kan bede om dokumentation for, at kravene overholdes, og at man ved anmeldelse eller mistanke om uregelmæssigheder kan undersøge sagen nærmere.

Samtidig fastholdes en klausul om, at virksomheder, der arbejder for kommunen, skal have lærlinge- og praktikpladser.

Uden for kommunen

Den særlige håndværkerliste, som de enkelte virksomheder inden for hvert fagområde kan tilmelde sig, hvis de ønsker at komme i betragtning til kommunale opgaver, ændres, så den nedre grænse hæves til 300.000 kroner - i stedet for som nu 100.000 kroner.

Og opgaver helt op til tre millioner - mod nu én million kroner - kan kommunen efter tur tildele virksomhederne på håndværkerlisten.

Som noget nyt kan kommunen fremover også indhente tilbud til de mindre opgaver fra firmaer uden for kommunen for at skabe øget konkurrence om opgaverne. Det gælder, hvis der kun er en enkelt leverandør på listen.

I dag kan kommunen kun indhente tilbud fra håndværkerlisten fra virksomheder, der har hjemsted i Viborg Kommune, og det har i enkelte tilfælde givet virksomheder en monopollignende status.

Social dumping skal modarbejdes ved kommunale opgaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce