Søndagstanker: Kom med bag kulissen i avisens historier


Søndagstanker: Kom med bag kulissen i avisens historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver søndag tager redaktionens journalister dig med bag kulisserne i nogle af de historier, vi har bragt for nylig og fortæller om, hvilke journalistiske overvejelser, vi gjorde os. Samtidig er det en anledning for dig til at læse eller genlæse historier, du måske missede i første omgang.

1. Kort ophold fylder et langt liv
Mandag den 4. Februar. Ny forstander på idrætshøjskolen. Foto: Morten Pedersen

Da han sad der på stolen - 57-årige Erling Joensen - kom jeg til at kaste et blik over i vindueskarmen. Der lå et foto af en noget yngre Erling. Fra 1981, faktisk.

Erling og jeg er lige gamle. Han begyndte på højskole i 1981, jeg ventede til januar 1982. Nu er han forstander på Idrætshøjskolen Viborg, og jeg er journalist og havde inviteret mig selv op på højskolen på Vinkelvej.

Det gør jeg med mellemrum, fordi jeg altid kommer til at tænke på de fire måneder af mit liv, hvor jeg var elev på Båring Højskole på Fyn. Jeg ynder at sige, at min beslutning i efteråret 1981 om at tage på højskole er den klogeste beslutning, jeg nogensinde har truffet.

Jeg mener det faktisk.

Vi drak påskebryg, vi røg noget, som vi nok ikke måtte, vi drak spandevis af te, og vi lærte hinanden at kende - alle cirka 80 elever.

Om jeg egentlig lærte noget? Det husker jeg ikke, men jeg ved, at jeg her, næsten 40 år senere, ikke ville have været, hvem jeg er, hvis jeg ikke havde været på højskole.

Jeg lærte at tvivle, og jeg lærte, at intet er sort og hvidt. Den egenskab havde jeg meget nødig været foruden.

Er jeg misundelig på højskolelærere og elever?

Ja, mon ikke!

Læs historien (plus-artikel) her:

2. En opringning der inspirerede til indsamling
Tirsdag den 29. Januar. Minna Due Jensen fylder 75 år og fejrer dagen og oprettelsen af Børnenes fond (5 år) med en fest for alle i Bjerringbro Idrætspark den 23. februar. Foto: Morten Pedersen

Telefonen ringer forholdsvis tit på Bjerringbro-redaktionen. Man taler med mange forskellige mennesker i løbet af en dag. Alligevel retter man sig en kende mere op i stolen og spidser en anelse mere ører, når det er Minna Due Jensen, gift med Niels Due Jensen, Mr. Grundfos himself, der ringer.

Minna Due Jensen ville sikre sig, at den lokale presse var orienteret om, at hun den 23. februar fejrer, at fonden, som hun stiftede i forbindelse med sin 70-års fødselsdag, fylder fem år, og at et stort fundraisingsshow derfor er arrangeret.

Et besøg på Ormstrup for at tale med Minna blev hurtigt aftalt, hvilke der både kom en nyhedshistorie samt et portræt ud af, men historien stopper ikke der.

For på Bjerringbro Avis vil vi gerne støtte op om fonden, der hvert år hjælper rigtig mange lokale børn med at fastholde deres fritidsaktivitet, og vi besluttede, i samråd med Minna, at vi i uge 8 bringer temasider om Fonden Børnenes Ven og arrangementet.

På disse sider kan lokale erhvervsdrivende, foreninger med flere sige tillykke til Minna og fonden med en annonce, hvor 750 kroner pr. annonce går til Børnenes Ven.

Vi håber, at mange vil sige tillykke og dermed støtte op om vigtig sag - og samtidig være med til at udbrede kendskabet til fondens vigtige arbejde.

Læs artiklen (plus-artikel) her:

3. Nogle konkurser er mere specielle end andre
Tirsdag, den 2. august 2011 Niels Bugges Kro, madserie, Det gode Liv / Norup Foto: Morten Dueholm

Konkurser er en del af erhvervslivet, og vi skriver selvfølgelig om dem, fordi de berører så mange mennesker - ejerne, de ansatte og dem, der har penge til gode.

Nogle konkurser følger vi mere tæt end andre, fordi de ramte virksomheder også berører folk på andre måder. Et eksempel er Niels Bugges Kro, som de fleste viborgensere på et eller andet tidspunkt har været til fest på, spist middag på eller nydt en kop kaffe og et stykke kage udenfor. Niels Bugges Kro er en del af Viborgs nyere kulturhistorie.

Der er netop blevet sat punktum i konkurssagen, og vi har selvfølgelig søgt - og fået - aktindsigt i boopgørelsen, for hvem var det lige, der mistede penge på den konkurs, der kom bag på mange? Der havde jo ikke været problemer med, at de ansatte ikke fik deres løn, og udadtil havde ejeren, Poul Erik Nielsen, heller ikke givet udtryk for, at der var problemer.

Boopgørelsen viser det faktisk ikke, for konkursen er sluttet som en såkaldt paragraf 143-sag, som er blevet lukket hurtigt, da det på et tidspunkt stod helt klart, at der ikke var nogen penge at komme efter for kreditorerne, som samlet tilbage i sommer havde gjort krav gældende for over 15 - femten! - millioner kroner.

Jamen, får vi så aldrig at vide, hvem der har tabt de mange penge?

Jo, delvist. Det er nemlig dig og mig - skatteborgerne - der har betalt størsteparten af gildet. Skat havde ved konkursen over 10 millioner kroner til gode hos Poul Erik Nielsen. Det er altså vores fælles kasse, der er blevet snydt i den her sammenhæng, og det har da også været medvirkende til, at vi har fulgt sagen så tæt.

Læs artiklen her:

Søndagstanker: Kom med bag kulissen i avisens historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce