Sovseskålen bliver nu til døbefont

En sovseskål indkøbt i en af genbrugsbutikkerne skal nu tjene som transportabel døbefont i Tanzania. Privatfoto

Sovseskålen bliver nu til døbefont

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rødding, Løvel og Pederstrup sogne har haft besøg fra deres venskabsmenigheder i Tanzania, og det gav mange indtryk til både gæster og værter.

Rødding, Løvel og Pederstrup sogne har lige siden 2005 haft venskabsforbindelser til Tanzania. Nu har sognene med kort varsel haft besøg af to præster og tre ungdomsledere fra venskabssognet Kasheshe og flere nabosogne, og det var som sædvanligt et besøg, der gav mange indtryk til både gæster og værter.

For eksempel kan sognepræst Niels-Peter Jacobsen fortælle om, at en rustfri sovseskål fra en af Viborgs genbrugsbutikker nu avancerer ganske meget i status, for den kommer i brug som transportabel døbefont i Tanzania.

Turen til genbrugsbutikkerne blev arrangeret, fordi gæsterne havde brug for gaver til familien derhjemme og forskellige remedier til deres kirker og gudstjenester. For præsten var sovseskålen oplagt som døbefont, når han på sin motorcykel kører fra menighed til menighed.

Mere kirke for mindre

»Den lille episode rørte mig stærkt. Den er egentlig et typisk udtryk for, hvad vi kan lære af vores venner i Tanzania. De er ihærdige og opfindsomme. De kan få meget ud af lidt. Vi investerer tit millioner i kirke-restaureringer og udstyrer sognegårde med arkitekttegnede møbler og lamper for hundrede tusindvis af kroner. De har meget mindre at gøre med, og alligevel får de meget kirke ud af det. De kan bygge en kirke for det samme beløb, som det koster os at kalke et kirketårn,« siger Niels-Peter Jacobsen.

Gæsternes egentlige formål med deres Europa-rejse var, at de skulle deltage i en ungdomskonference i Sverige, men det lykkedes at få ændret billetter og rejseplaner, så der blev tid til en uges besøg i de tre danske sogne. Præstegården var base for besøget. Her spiste alle, når de ikke var inviteret andre steder hen, og de tre mandlige gæster sov i præstegården, mens de to kvinder sov hos Helen, som er fra Tanzania, men bor i Rødding, og også deltog i mange af ugens aktiviteter.

Gæsterne nåede blandt andet at overvære en begravelse i Løvel Kirke. De var med til fællesspisningen ved byfesten i Rødding, hvor de var oppe på scenen for at synge og danse for de 250 deltagere, og de var på besøg hos Sonja Tougaard og Karsten Rasmussen i Pederstrup for at se, hvordan en dansk svinefarm fungerer.

De gamle er en gave

Et besøg på Pensionistgården i Vammen udviklede sig til lidt af en fest, fordi gæsterne i et par omgange sang og trommede for plejehjemsbeboerne. Begge præster fra Tanzania opførte iklædt bastskørt en sang om, at gamle er en værdifuld skat, som vi skal værne om og være glade for. I Tanzania er gennemsnitsalderen omkring 60 år, så man betragter alt der ud over som en bonus, og når mange i Danmark bliver både 90 og 100 år skal vi betragte det som Guds særlige velsignelse.

Gæsterne nåede også at besøge Majken og David Kousholt i Skals. De skal tilbringe de næste tre måneder i Karagwe Stift, som Kasheshe er en del af, og skal også være en del af tiden i Kaheshe. Et besøg hos biskop Henrik Stubkjær, en gudstjeneste i Pederstrup, hvor præsten fra Kasheshe, Iromba, prædikede på swahili - med dansk oversættelse - og en udflugt til Djurs Sommerland nåede de også. - Besøget i Djurs Sommerland beskrev gæsterne bagefter som en uforglemmelig oplevelse, de vil fortælle deres børnebørn om, når de har glemt alt det andet!

Brug for nye og større kirker

Den sidste aften fortalte præsten om kirkens situation i Kasheshe. Siden venskabsforbindelsen blev indledt i 2005, er antallet af menigheder og kirker vokset betragteligt, så man lægger mange kræfter i at bygge nye kirker og udvide de eksisterende. Arbejdet er blevet for omfattende for én præst, så der skal også bygges en bolig til en ekstra præst.

»Vi har tidligere fra Rødding, Løvel og Pederstrup været i stand til at hjælpe med forskellige byggerier, så nu overvejer vi, hvordan vi kan komme videre med det, de lige nu har gang i,« siger Niels-Peter Jacobsen.
Præsterne på prædikestolen i Pederstrup Kirke. Prædikenen på swahili blev oversat til dansk af Sune Hjertmann.
Præsterne på prædikestolen i Pederstrup Kirke. Prædikenen på swahili blev oversat til dansk af Sune Hjertmann.
Sognepræst Niels-Peter Jacobsen omgivet af gæsterne fra Tanzania - alle i deres stiveste puds.
Sognepræst Niels-Peter Jacobsen omgivet af gæsterne fra Tanzania - alle i deres stiveste puds.

Sovseskålen bliver nu til døbefont

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce