Spændende spor for 10. årgang

Viborg Ungdomsskole huser 10. årgang i Viborg Kommune. Et godt tilbud, mener mange politikere.

Spændende spor for 10. årgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LO vil ændre det overordnede sigte med 10. klasse. Fornuftigt forslag, mener formanden for børne- og ungdomsudvalget i Viborg.

Viborg: I Viborg er det allerede sket. Elever, der ønsker at gå i 10. klasse, skal sige farvel til den folkeskole, de har gået på i de foregående 10 år.

I det omfang de ikke vælger at tage 10. klasse på en efterskole, hedder tilbuddet i Viborg Kommune et år på Viborg Ungdomsskole.

Et år på en ungdomsskole kan være én vej at gå, mener LO. En anden kan være, at en erhvervsskole overtager ansvaret for 10. årgang, mener hovedorganisationen.

LO's forslag om en anden tilgang til 10. klasse blev lanceret i dagbladet Politiken forleden, og der er gode intentioner i forslaget, mener Per Møller Jensen (S), der er formand for børne- og ungdomsudvalget under Viborg Byråd.

- Vi har gode erfaringer i Viborg Kommune med vores 10. klasses-tilbud, som fortsat skal udvikles - og derfor hilser jeg LO's forslag velkomment som et visionært udspil til at sikre, at så mange unge som muligt får en ungdomsuddannelse - og gerne en erhvervsuddannelse, siger Per Møller Jensen og føjer til:

- Udspillet har som udgangspunkt, at tilbuddet skal være uafhængigt af folkeskolen, og at det blandt andet skal indeholde et forstærket element af brobygning til de forskellige ungdomsuddannelser, så alle elever kan træffe deres uddannelsesvalg på et oplyst og uafhængigt grundlag. Jeg er bekendt med, at man i forbindelse med udarbejdelsen af udspillet blandt andet har ladet sig inspirere af erfaringerne fra Viborg, hvor 10. klasse-tilbuddet afvikles på Viborg Ungdomsskole.

Skepsis

Udspillet fra LO ligner på visse punkter det forslag, som Venstres uddannelsesordfører Anni Matthiesen lancerede for et par måneder siden.

Det adskiller sig dog på ét væsentligt punkt, nemlig at alle kommunale tilbud om 10. klasse skal udgå fra en erhvervsskole.

LO spiller ud med, at 10. klasse kan være på en ungdomsskole eller en erhvervsskole.

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek har ved flere lejligheder udtrykt sin skepsis ved at flytte hele 10. årgang til en erhvervsskole. Samme skepsis har Per Møller Jensen givet udtryk for.

Spændende spor for 10. årgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce