Spis dig gennem Snapsting

I haven bag Skovgaard Museet kan man nyde kaffe og kage fra Søster Lagkage. Arkivfoto

Spis dig gennem Snapsting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der serveres noget for enhver smag på Nytorv og andre steder i byen under Snapsting.

Viborg: Musik, fællesskab, kultur - og mad! Det er de fire hovedpunkter i Snapsting, og hvis ellers pengepungen kan holde til det, vil man kunne spise sig gennem hele byfesten uden at skulle spise det samme nogen af dagene.

- Ja, det skulle nok kunne lade sig gøre, siger projektleder Mette Hagen, der selv personligt har lokket nogle af madleverandørerne til Snapsting efter at have smagt deres kulinariske udfoldelser andre steder.

Det gælder blandt andre Nordic Fast Food, der normalt holder til på Nørrebro i København, men som torsdag-lørdag i slutningen af Snapsting indtager Nytorv med sine nyfortolkninger af dansk smørrebrød i form af rugbrødssandwich af ypperste kvalitet.

- Deres kartoffelmad i ristet rugbrød er simpelthen bare himmelsk, siger Mette Hagen, der nu er overbevist om, at al maden i forbindelse med Snapsting er af rigtig god kvalitet.

- Vi satser på, at det skal være mad lavet fra bunden og samtidig til at betale, så det er jo lidt af en balancegang, men jeg tror nu, vi har fundet den rigtige balance, siger Mette Hagen.

- Vi satser på, at det skal være mad lavet fra bunden og samtidig til at betale, så det er jo lidt af en balancegang, men jeg tror nu, vi har fundet den rigtige balance.
Mette Hagen, projektleder Snapsting

Nytorvs menu

Sidste år var mad på Nytorv en kæmpe succes, og der er også i år lagt op til at skulle serveres masser af lækre måltider - fra både nye og gengangere fra sidste år.

Blandt gengangerne er Føtex, som har både sin prisbelønnede chili con carne og boller i karry på menuen. Begge gode sællerter i det lokale supermarked. Derudover har Føtex også jordbær med fløde eller vanillecreme på menuen - med jordbær fra Kastaniegården forstås.

Også Hotel- og Restaurantskolen på Mercantec kommer igen i år med nyklassikeren fish & chips på programmet.

Blandt de nye på Nytorv i år er Den Gyldne Okse, der rykker ind på torvet med hjemmelavet burger og pommes frites, mens ligeledes nye Restaurant Rod byder på den spanske klassiker patatas bravas med aioli og tomatsauce serveret sammen med sous vides-tilberedt svinebryst. Indehaveren, Zeid Hafed, fortæller, at han har indkøbt et halvt ton kød til formålet.

Herudover kommer Pita Planet med sit lækre mellemøst-køkken, og Ole og Sørens dessertbod sørger for, at der også er noget til den søde tand.

Ikke kun Nytorv

Nu er det ikke kun på Nytorv, at der serveres mad i forbindelse med Snapsting.

Som noget nyt er der fra onsdag og Snapsting ud helstegt pattegris på Domkirkepladsen. Det er Henriks Landkøkken fra Ilskov ved Ringkøbing, der står for pattegrisen, der serveres med garanteret sprød svær. Henriks Landkøkken vil nogle nok kunne huske fra julemarkedet ved Dollerup Mølle.

Skulle man mere være til en kop kaffe og et stykke lækker kage, er et godt bud at tage på besøg i Skovgaard Museets have, hvor Sct. Georgs Gilderne står for Traktørstedet med kaffe og kage fra Søster Lagkage.

- Og så skal man jo ikke glemme alle de mange gode restauranter og cafeer, der er rundt om i Viborg, og som jo også er et besøg værd under Snapsting, siger Mette Hagen.

Spis dig gennem Snapsting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce