Store op- og nedture for gymnasierne

Det almene gymnasium tiltrækker stadig de fleste unge.

Store op- og nedture for gymnasierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre unge i Region Midtjylland vælger det almene gymnasium eller hf, men der er store forskelle mellem de mange skoler.

Viborg: Der bliver god plads i kantinen på Langkær Gymnasium i Tilst ved Aarhus fra næste skoleår. 56 unge har i år valgt dette gymnasium. I 2017 havde 101 mod på at tage den tre år lange uddannelse på forstadsgymnasiet, der i øvrigt er tegnet af arkitekterne Friis & Moltke, som også skabte Viborg Gymnasium og HF.

Faldet på Langkær Gymnasium er på hele 44 procent fra 2017 til 2018.

På de lokale gymnasier ser det slet ikke så skidt ud, viser en samlet opgørelse fra Region Midtjylland. Ganske vist oplever Viborg Gymnasium og HF i år et fald i antallet af ansøgere på cirka 14 procent. Faldet er sket både på den almene gymnasielinje og på hf-uddannelsen.

Viborg Katedralskole har i år modtaget 343 ansøgninger, og det er faktisk en stigning på 0,6 procent. Gymnasiet i Bjerringbro havde et voldsomt fald i elever til skoleåret 2017-2018, og det er ikke lykkedes for skolen at hente dette store tab tilbage. Blot to ansøgere flere end sidste år har skolen modtaget - fra 67 til 69.

VUC i Viborg tilbyder en sammenhængende hf-uddannelse. Den har 13 søgt om optagelse på i år mod 17 sidste år.

Nogle skoler i regionen kan notere sig en markant stigende interesse. Det gælder for eksempel Randers Statsskole, der i år har modtaget 19 procent flere ansøgninger i forhold til sidste år. Denne skole er Viborg i øvrigt også familiært knyttet til, idet skolen i Randers stort set er identisk med Viborg Katedralskole. Begge er tegnet af Hack Kampmann.

Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing har også grund til at klappe. Antallet af ansøgere er steget med 50 procent på et år.

Vanen tro har Silkeborg Gymnasium modtaget flest ansøgninger, omend skolen i lighed med mange andre optager færre elever til august. 501 har søgt Silkeborg Gymnasium i år mod 532 sidste år. Skolen i Gødvad i Silkeborgs udkant er stadig landets største gymnasium målt på antallet af elever.

Faldet er helt forudsigeligt, mener formand for regionens Udvalg for Regional Udvikling Jørgen Nørby (V).

I en pressemeddelelse siger han:

- Vi ved, at der er mindre ungdomsårgange på vej. Der er skærpede krav til at blive optaget på gymnasiet og samtidig stor fokus på erhvervsuddannelserne. Vores samfund har brug for flere med tekniske og erhvervsfaglige uddannelser, og de tal, vi ser her fra Region Midtjylland, er forhåbentlig et begyndende tegn på, at de unge også vælger lidt anderledes.

Store op- og nedture for gymnasierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce