Store planer: Højhus på 16 etager på vej ved Søndersø

Bygningen placerer sig foran sygehuset og ud mod Søndersø. Illustration: Quattro Arkitekter og Rambøll Arkitekter.

Store planer: Højhus på 16 etager på vej ved Søndersø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Viborg skal løftes op i en ny liga, lyder det blandt andet fra investorerne bag et nyt og ambitiøst byggeprojekt kaldet "Viborg View". Håbet er at skabe et sted, som kan nydes af alle.

Viborg: "Viborg View" er navnet på et nyt byggeprojekt i 16 etagers højde ved Søndersø.

Det er Rambøll, Rambøll Arkitekter, Quattro Arkitekter og lokale erhvervsfolk fra Cheetah Capital, som står bag. Cheetah Capital består af navnkundige investorer: Michael Døssing, Døssing 1969 ApS, Per Henriksen, AR Invest ApS, Kim Nielsen, BSM Holding, Bjerringbro ApS, Niels Heuer, KNH INVEST A/S og Claus Anker Christensen, AC Group A/S.

Viborg View bliver efter planen ikke bare et højhus for de få, men et sted, hvor enhver er velkommen. I forbindelse med det 16 etager høje byggeri, som dermed når op på højde med sygehuset, etableres både en offentlig adgang til Søndersø samt en "helende have," som blandt andet patienter fra hospitalet kan bruge, lyder det i planerne.

Planen er desuden, at der på toppen af bygningen skal etableres en restaurant.

Arbejdet med lokalplanen går i gang i oktober, og hvis alt går, som projektgruppen håber, så kan man begynde at bygge efter sommerferien 2019.

Midtbyforbindelse

Viborg View skal bygges på den grund, der i dag huser Klinikhuset på Ll. Sct. Mikkels Gade.

På den måde kan man efter planen skabe et link, en stiforbindelse, imellem midtby og Søndersø.

Den eksisterende bebyggelse ligger som en barriere, der hindrer adgang og udsigt til søerne, mener projektgruppen, som ønsker at åbne op og skabe et byrum med skønne naturoplevelser til den ene side og byens liv og aktiviteter til den anden.

- Smuk arkitektur skal ikke kun være smukt for dem, der er så heldige at bo i det, og projektgruppen har taget udgangspunkt i, at søerne og den helt fantastiske udsigt over dem tilhører os alle sammen. Det er her, vi lufter vores hunde, går ture, løber og er sammen med vores børn.

- Vores mål er ikke kun at bygge nogle eksklusive lejligheder, der kan komme nogle få til gode. Vi vil lave området til en folkepark, der kan bygge bro og styrke en grøn øst-vestgående forbindelse gennem byen. Samtidig har det været vigtigt for os, at bygningen også vil være smuk at se på fra den modsatte søbred, forklarer arkitekt Mikkel Åris fra Quatro Arkitekter.

Frontløber

Gruppen bag planerne håber, at bygningen kan blive et både unikt, smukt og urbant vartegn for Viborg, og at den vil bygge bro imellem by og natur.

Per Henriksen, der er en af de lokale erhvervsmænd bag Cheetah Capital A/S, ser projektet som et vigtigt skridt på vejen til at løfte Viborg by op i en helt ny liga.

- Vi har ingen grund til at dukke nakken i forhold til byer som Herning og Aarhus. Viborg er frontløber, når det kommer til at tiltrække nye borgere. Vi er den hurtigst voksende by i Danmark, og vi føler, at byen er klar til et projekt af den her kaliber. Viborgegnen byder på fantastiske oplevelser, og det er vores håb, at Viborg View vil være med til at understrege Viborgs position som en moderne by i fremdrift, siger han.

Haven omkring byggeriet vil få et moderne udtryk, og der vil gennem haven etableres både en direkte sti med trapper og en rampe, der snor sig ned over skråningen. Tættest på den nye bygning etableres en terraseret have, der beplantes med lægende duftende urter. En healende sansehave, hvor man kan fordybe sig, eller blot nyde et smukt punkt på den hurtige genvej til søen, lyder det videre.

Det er her ved Klinikhuset, at der efter planen skal bygges op i 16 etagers højde. Foto: Morten Pedersen
Det er her ved Klinikhuset, at der efter planen skal bygges op i 16 etagers højde. Foto: Morten Pedersen

Store planer: Højhus på 16 etager på vej ved Søndersø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce