Strømmen mod efterskoler er stagneret

De unge vil gerne på efterskole, men søgningen er stagneret. Arkivfoto

Strømmen mod efterskoler er stagneret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskolerne har i en årrække haft en stigning i antallet af elever fra Viborg Kommune, men nu ser stigningen ud til at stoppe.

Viborg: 394 unge, der til sommer forlader folkeskolens niende årgang i Viborg Kommune, forsætter til august deres videre vej i livet på en efterskole.

Det er en stigning på én i forhold til året før, men faktisk er der tale om en ganske lille mindre procentuel nedgang, idet 2019-årgangen er 80 større end 2018-årgangen.

Det viser en opgørelse dags dato fra Viborg Kommunes uddannelsesvejledning.

- Vi taler om ganske få forskydninger, og hvordan det hele ender til sommer, ved vi ikke, men det ser ud til, at der er en tendens til, at antallet af unge, der vil på efterskole, ikke stiger, som vi har set det i en årrække, siger Claus Jensen, leder af afdelingen.

2019-årgangen er i faktiske tal 1842. Udover de 394, der vil på efterskole, har 141 søgt en plads på Viborg Ungdomsskoles 10. klassestilbud. 48 fortsætter på Viborg Private Realskoles 10. årgang.

Så er der altså 1259 tilbage, og hvor skal de så hen?

- Ja, en del har jo søgt en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse, men i år er alt anderledes, fordi der er kommet så mange nye regler om optagelse på blandt andet gymnasierne, siger Claus Jensen.

Kaotiske forhold

Disse regler dækker over, at der stilles krav om særlige karaktergennemsnit og særlige karakterer i bestemte fag for at blive optaget.

Det efterlader en restgruppe, som har søgt om optagelse på et gymnasium, men som ikke umiddelbart kan optages. De skal først bestå en optagelsesprøve.

- Den prøve finder så sted før eksamen, så der kan ske det, at de unge kan dumpe til optagelsesprøven, men alligevel blive optaget, fordi de får gode karakterer til eksamen, siger Claus Jensen, der ikke lægger skjul på, at de nye regler skaber lettere kaotiske forhold.

- Det er man simpelthen nødt til at få gjort mere enkelt. Ingen kan finde ud af det, siger han.

I erkendelse af, at forholdene ikke mindst for de unge i år er vanskelige, har uddannelsesvejledningen i Viborg Kommune åbent hele sommerferien.

- Og det bliver der vist brug for. Vi skal nok finde en løsning for dem, som ikke får deres drømme opfyldt i første omgang - måske fordi de dumper til optagelsesprøven på gymnasiet, siger Claus Jensen.

Strømmen mod efterskoler er stagneret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce