Sur smiley og bøde til Domino's Pizza

Domino's Pizza på Preislers Plads i Viborg har fået en bøde på 5000 kroner og en sur smiley, fordi en medarbejder var syg med opkastning. Billedet er fra åbningen i 2015. Arkivfoto: Morten Dueholm

Sur smiley og bøde til Domino's Pizza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødevarestyrelsen mødte ved kontrolbesøget en hundesyg medarbejder hos Domino's på Preislers Plads. Pizzastedet måtte lukke dørene og modtog en bøde og en sur smiley.

Viborg: Domino's Pizza på Preislers Plads i Viborg er på blot et par måneder gået fra at have en pletfri historik til først at miste sin elitesmiley i juni for så i slutningen af juli at få både en sur smiley og en bøde på 5000 kroner.

Ved kontrolbesøget den 25. juli mødte Fødevarestyrelsens fødevarerejsehold nemlig den ansvarlige medarbejder i restauranten, der fortalte, at han var syg og havde kastet op. I kontrolrapporten anfører rejseholdet:

"Den ansvarlige for virksomheden oplyste straks, at han havde kastet op to-tre gange den dag. Han mente, at det var på grund af varmen. Han fremstod tydelig træt og afkræftet".

Medarbejderen fortalte, at han havde forsøgt at finde en afløser, så han kunne blive hjemme, men det var ikke lykkedes. På opfordring kontaktede medarbejderen sin regionschef i virksomheden, som med det samme besluttede at lukke restauranten, indtil der kunne møde en afløser frem.

Man skal ikke møde på arbejde i en restaurant, hvis man er syg. Og bliver man syg på arbejdet, så skal man forlade restauranten med det samme. I fødevarestyrelsens vejledning om hygiejne lægges der især vægt på sygdom med opkastning.

"Man skal være særlig påpasselig ved sygdom med symptomer som opkastning og/eller diarré. Det udgør den største risiko for at overføre smitte til fødevarer. Derfor er det vigtigt at blive hjemme ved maveinfektion. Den mest almindelige sygdom ved opkastning og diarré er "roskildesyge", som kommer fra det meget smitsomme norovirus. Der skal kun få viruspartikler til at gøre andre mennesker syge", står der i vejledningen.

Operation X

Domino's Pizza har igennem det københavnske PR-bureau, Frontpage, sendt følgende skriftlige kommentar til Viborg Stifts Folkeblad til spørgsmålet om den aktuelle smiley-affære.

- Vi kan bekræfte, at Fødevarestyrelsen har været på besøg i vores forretning den 25. juli. Som det fremgår af fødevarekontrollens rapport, blev en medarbejder under besøget syg som følge af dehydrering på grund af de historisk høje sommertemperaturer. I overensstemmelse med vores interne retningslinjer blev medarbejderen erstattet og butikken derefter genåbnet. Det er efter vores opfattelse en helt udramatisk episode, og der har ikke på noget tidspunkt været problemer med fødevaresikkerheden. Af samme årsag har vi anket fødevarekontrollens afgørelse. Det er værd at bemærke, at vores Viborg-forretning havde en Elite-smiley inden dette besøg, skriver Domino's direktør, Carsten Falk.

Domino's Pizza har i de seneste måneder været i Fødevarestyrelsens rejseholds søgelys. Ved en koordineret kontrol af de 29 restauranter i Danmark i starten af juni fandt man ifølge TV2 madvarer i køleskabene med overskredne holdbarhedsdatoer, snavs og madrester i hjørner og bag døre og beholdere, der var vasket op, men stadig havde madrester på.

Blot ni ud af 29 restauranter havde ifølge TV2 orden i sagerne. Angiveligt var anledningen til den koordinerede aktion, at TV2 programmet Operation X havde lavet et interview med fødevarerejseholdet. Dagen efter, at programmets vært Morten Spiegelhauer havde været på besøg, var de første ekstraordinære kontrolbesøg hos Domino's Pizza i gang.

TV 2 forventer at sende Operation X-programmet om Domino's Pizza i september.

Farvel sure smiley

På hjemmesiden findsmiley.dk kan man ikke længere finde kontrolrapporterne for virksomheden Domino's Viborg Aps.

Når man søger virksomheden frem på hjemmesiden, bliver man blot mødt af en besked om, at virksomheden afventer besøg fra fødevarekontrollen.

Fødevarestyrelsen oplyser i en mail til Viborg Stifts Folkeblad, at de hidtidige kontrolrapporter er blevet fjernet fra hjemmesiden, da der i mellemtiden er sket et ejerskifte i virksomheden.

Og pr. automatik fjernes kontrolrapporterne fra perioden med den tidligere ejer, og i dette tilfælde altså også den sure smiley, som således heller ikke kommer til at pryde restauranten på Preislers Plads.

Viborg Stifts Folkeblad har søgt aktindsigt hos Fødevarestyrelsen og er i besiddelse af kontrolrapporten fra 25. juli, som omtales i denne artikel.

Sur smiley og bøde til Domino's Pizza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce