Sygehus blandt de nominerede til fornem pris

Operation og Intensiv på regionshospitalet er med i opløbet om en fornem pris fra Danske Regioner. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

Sygehus blandt de nominerede til fornem pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Operation og Intensiv på regionshospitalet er med i opløbet om Danske Regioners pris: "Årets borgerinddragende initiativ" som ét af fem nominerede projekter.

Viborg: Siden 2016 har Danske Regioner hvert år uddelt en hæderspris til en hospitalsafdeling, som har gjort en særlig indsats for at inddrage borgerne - det vil sige patienter og pårørende. I år er 33 projekter indstillet, og blandt de fem, som er nomineret til prisen, er Operation og Intensiv på Regionshospitalet Viborg.

Her har man som noget nyt indført opfølgende samtaler til udvalgte patienter og deres pårørende, efter at patienten har været igennem et intensivt terapiforløb. Samtalerne, der gennemføres af en overlæge og en sygeplejerske, skal forebygge posttraumatisk stress og dermed hjælpe både patient og pårørende til at få bearbejdet indlæggelsesforløbet og give dem mulighed for at stille afklarende og opklarende spørgsmål til fagfolkene.

Både for patient og pårørende forandrer tilværelsen sig på mange måder under og efter en periode med kritisk sygdom. En stor del af patienterne udvikler eksempelvis er form for delir, hvor de er konfuse og forvirrede, og de kan få både høre- og synshallucinationer og mareridtagtige drømme.

Oplevelser bearbejdes

Det er derfor vigtigt at få talt om og bearbejdet oplevelserne. Ellers kan rekreationen hjemme blive svær både for den person, der har været kritisk syg, og dennes nære pårørende. Tilbuddet gives efter bestemte kriterier - eksempelvis hvis patienten har haft et specielt traumatisk forløb.

Mange tilkendegiver, at de føler sig lettet over samtalen og har fået hjælp til at få sat nogle uafklarede forhold på plads. Især føler mange, at det er en stor lettelse at få at vide, at de ikke er alene om deres oplevelser.

De fem nominerede projekter er udvalgt af en bedømmelseskomité med repræsentanter for Dansk Sygepleje Råd, lægeforeningen, fagforbundet FOA, organisationen Danske Patienter, Sind, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner

Prisen uddeles den 11. april, når Danske Regioner holder generalforsamling i Aarhus.

Sygehus blandt de nominerede til fornem pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce