Sygeplejerske efter redningsaktion: Livredderne gik i panik

Badegæst udtrykker, at hun ikke længere er tryg ved sikkerheden i Viborg Svømmehal.

Sygeplejerske efter redningsaktion: Livredderne gik i panik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ulykke i Viborg Svømmehal udviklede sig i lørdags slet ikke efter bogen, mener den gæst, der trådte til og var med til at redde en ung mand.

Viborg: En mand på 20 år er nu frisk igen og hjemme efter et kort ophold på Viborg Sygehus. Lørdag mistede han under dykning i Viborg Svømmehal bevidstheden og sank mod bunden.

At det ikke gik langt værre for den unge mand, skyldes ikke så meget den indsats, som personalet bidrog med i den kritiske situation.

Det mener Sandra Rokkedrejer, der er uddannet sygeplejerske og i en årrække har været ansat på intensivafdelingen på Viborg Sygehus.

Hun var lørdag gæst i svømmehallen i anledning af en større børnefødselsdag. Selskabet bestod af tre voksne og cirka 20 livlige 11-årige.

Påklædt sad hun i svømmehallens lille café, da den 20-årige mistede bevidstheden. De næste syv til otte minutter havde hun helst været foruden.

- Jeg har slet ikke indtryk af, at livredderne vidste, hvad de skulle gøre. En anden gæst, der viste sig også at være sygeplejerske ligesom jeg, måtte træde til for at hjælpe. I sådan en situation handler det om, at den forulykkede skal have ilt, men det fandt personalet ikke frem til, fortæller Sandra Rokkedrejer og fortsætter:

- Der manglede en, som ledede situationen. Det er meget vigtigt, at der er én, som fortæller, hvad der skal gøres, men det var der ikke. Det var som om, at livredderne gik helt i panik. Ja, det udviklede sig til, at to af dem begyndte at græde.

- Jeg er godt klar over, at de sandsynligvis ikke har stået i sådan en situation før, men hvis man er livredder, skal man kunne tackle sådan en hændelse, siger Sandra Rokkedrejer.

Utryghed

Hun understreger, at hun på ingen måde ønsker at hænge personalet i svømmehallen ud.

- Nej, det ønsker jeg bestemt ikke, og det er heller ikke fordi, jeg selv ønsker at tage æren for noget, men jeg synes, at det er meget utrygt, at en sådan ulykke udvikler sig, som den gjorde. Jeg vil i hvert fald på ingen måde være tryg ved at sende mine børn i svømmehallen igen, siger Sandra Rokkedrejer.

Hun undrer sig også over, at de øvrige badegæster ikke blev kaldt op af vandet.

- Der var jo ikke nogen livreddere til at have styr på, hvad der i øvrigt skete i svømmehallen. Det er jo vigtigt, at man skaber sikkerhed for de øvrige gæster, siger Sandra Rokkedrejer.

Vægter sikkerheden

Joan Kjær Andersen, inspektør i Viborg Svømmehal, var ikke tilstede i hallen i lørdags, men har siden haft flere samtaler og møder med sit personale.

- Jeg vil sige, at det helt overordnede succeskriterium er, at den forulykkede overlever, og det gjorde han heldigvis. Det er forældrene og alle i svømmehallen jo dybt taknemmelige for, at den 20-årige gjorde i lørdags, siger Joan Kjær Andersen og tilføjer:

- Så er det klart, at sådan en ulykke altid giver anledning til overvejelser om, hvorvidt man skal have ændret noget i sine procedurer, men i Viborg Svømmehal vægter vi sikkerheden meget højt, og min vurdering er, at vi håndterede situationen korrekt.

Joan Kjær Andersen siger, at en ulykke jo aldrig kan blive en rutineopgave, men at de ansatte livreddere efter hendes vurdering er uddannet til at kunne håndtere situationer, som den der opstod i svømmehallen i lørdags.

- Alt går jo så stærkt, og i den sammenhæng er det også vigtigt, at livredderne får den nødvendige plads til at håndtere ulykken, siger inspektøren.

Sygeplejerske efter redningsaktion: Livredderne gik i panik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce