Tårerne trillede i retten: 29-årig kvindelig bilist skal i fængsel for trafikdrab

Arkivfoto: Morten Dueholm

Tårerne trillede i retten: 29-årig kvindelig bilist skal i fængsel for trafikdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det, der først blev betegnet som en dybt ulykkelig hændelse, blev af Retten i Viborg takseret langt værre end det. En 29-årig kvinde havde nemlig spor af hash i sit blod, da hun påkørte - og dræbte - en 50-årig motorcyklist i sommer.

Viborg: En 29-årig kvinde skal et år og fire måneder i fængsel, og der er ingen grund til at gøre hele eller dele af dommen betinget, for det var en grov tilsidesættelse af trafiksikkerheden, som resulterede i, at en 50-årig motorcyklist i sommer blev dræbt ved en frontal kollision med kvindens bil på Skivevej.

Sådan lød det, da en domsmandsret tirsdag over for den brødebetyngede og grådkvalte Kristine Foged afsagde dom.

Den 29-årige og hendes advokat, Stina Borup, bad om betænkningstid i forhold til, om dommen skal ankes. Også anklager Camilla Berg har nu to uger til at vurdere resultatet af den næsten fire timer lange retssag. Dommen var dog helt, som hun havde argumenteret for.

Udover fængselsstraffen mister Kristine Foged kørekortet i tre år.

"Åh nej"

Klokken var 12.10 søndag den 3. juni, da Peder Christian Jakobsen - af sine venner kaldet Fido - kom kørende på Skivevej på sin Yamaha-motorcykel.

Han kørte mod vest og havde netop passeret afkørslen mod Virksundvej, da en modkørende bil med et trak over i hans bane med en halv bilbredde. Bag rattet i suzukien sad Kristine Foged. Ingen af de to nåede at undvige. Et brag og 18 minutter senere kunne en ambulancelæge erklære den 50-årige motorcyklist fra Glyngøre død.

Den 29-årige blev indlagt med chok.

Kristine Foged havde mistet opmærksomheden i ganske få sekunder, fortalte hun grædende i retten her fire måneder senere.

Hun havde været vestpå for at hente en hundehvalp til sin mor sammen med en ven. Hun blev herefter sat af i Sparkær, hvor hendes bil stod, så hun kunne køre det sidste stykke mod Løgstrup selv.

Cirka 75 meter før afkørslen mod Knudby og Kvols, hvor Skivevej svinger en smule, var hunhunden på forsædet begyndt at komme med lyde, som om den kastede op.

- Jeg kigger på hende meget hurtigt. I to sekunder. Det næste, jeg hører, er en mand, som råber "åh nej", og så rammer jeg ham, fik Kristine Foged fortalt i retten, mens hun forsynede sig med lommetørklæder fra papæsken på bordet ved vidnestolen.

Halvanden joint

Der var masser af opbakning til den 29-årige i retten. Familie og venner på de bageste stole var ikke sene til at kramme hende, så snart der var en pause. Den nu dømte havde det fortsat psykisk dårligt som følge af ulykken, lød det.

Anklager Camilla Berg medgav da også, at sager som disse er sørgelige - for alle parter. Det betød bare ikke, at det "var straf nok".

Særligt fordi, at en blodprøve, som blev foretaget to timer og tyve minutter efter ulykken, afslørede spor af stoffet THC i hendes blod.

- Jeg havde nok røget halvanden joint ved 21-22-tiden aftenen forinden. Det var ikke meningen, at jeg skulle have kørt bil, men jeg følte mig ikke påvirket, understregede Kristine Foged, som erkendte at ryge hash nogle gange om måneden.

Hun er langtidssygemeldt som følge af en depression, fremgik det senere i retten.

Skærpende omstændighed

På vegne af sin klient advokerede Stina Borup for, at motorcyklisten muligvis havde haft pænt med fart på (det var der dog intet bevis for), og at enhver nok ville have kigget ned på en hund, som kastede op.

Hun mente altså ikke, at stoffet i blodet havde nogen betydning for den fatale ulykke den varme sommerdag, som blev den sidste i Peder Christian Jakobsens liv.

De argumenter tilsidesatte retten altså.

Stoffet i blodet, uopmærksomheden under kørslen og den deraf følgende fejl, hvor hun trak henover de fuldt optrukne linjer og over i Peder Christian Jakobsens vejbane, betød ifølge anklageren, at der var tale om skærpende omstændigheder. Det var retten enig med hende i.

Peder Christian Jakobsen blev bisat fra Glyngøre Kirke. På dødsannoncen satte familien en tegning af en motorcykel.

Tårerne trillede i retten: 29-årig kvindelig bilist skal i fængsel for trafikdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce