Tilsyn giver varmeforbrugere ret: Tre ugers varsel er ikke godt nok

Fra årsskiftet får Energi Viborg ikke længere et statstilskud på omkring 70 millioner kroner til produktion af kraftvarme. Det er baggrunden for, at fjernvarmeforbrugerne nu skal betale omkring 50 procent mere for varmen. Arkivfoto

Tilsyn giver varmeforbrugere ret: Tre ugers varsel er ikke godt nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stigning i prisen for fjernvarme skal varsles, tre måneder før pengene kan opkræves, slår Forsyningstilsynet fast i en afgørelse over for Viborg Fjernvarme.

Viborg: Forbrugerne, der har klaget over, at Viborg Fjernvarme har givet for sen besked om prisstigninger i fjernvarmetaksterne på omkring 50 procent, har fået medhold hos Forsyningstilsynet.

I afgørelsen slår tilsynet fast, at stigningerne skulle være varslet tre måneder før, de træder i kraft. Første rate er opkrævet torsdag den 10. januar, og ifølge Sofie Sander Nielsen, der har rejst sagen, fik forbrugerne først den 20. december en mail fra Viborg Fjernvarme om prisstigningerne.

Viborg Fjernvarme anmeldte ifølge direktør Morten Abildgaard den 23. november prisforhøjelserne til Energitilsynet, og ved samme lejlighed udsendte man en pressemeddelelse om stigningerne i varmetaksterne.

Derfor mener man i Viborg Fjernvarme, at man efter afgørelsen i Forsyningstilsynet kan opkræve de nye takster hos forbrugerne fra den 23. februar.

Tilfreds med afgørelse

Viborg Fjernvarme skriver på sin hjemmeside, at man har stillet Forsyningstilsynet en række præciserende og afklarende spørgsmål i forhold til, hvordan man skal efterleve tilsynets afgørelse set i lyset af, at den første rate, der forfaldt den 10. januar, er indbetalt af langt størstedelen af forbrugerne.

Af hjemmesiden fremgår det også, at med afgørelsen i tilsynet bliver "taksterne i første periode mindre, mens taksterne i sidste periode bliver tilsvarende højere. Samlet set bliver prisen den samme".

Sofie Sander Nielsen hilser Forsyningstilsynets afgørelse med tilfredshed.

- For nogle forbrugere er det ikke ligegyldigt, om de får besked om så store prisstigninger et par uger i forvejen, eller om de får en frist på tre måneder, for de skal jo indrette deres økonomi efter, at de skal betale mere for varmen. Og så skal Viborg Fjernvarme naturligvis overholde gældende lovgivning, slår hun fast.

Viborg Fjernvarme beklager på hjemmesiden de gener, som situationen skaber for varmeforbrugerne.

Tilsyn giver varmeforbrugere ret: Tre ugers varsel er ikke godt nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce