Tilsyn og kommune nærmer sig hinanden

Det er blandt andet denne "dør", der er tvist om. Låst eller ulåst?

Tilsyn og kommune nærmer sig hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialtilsyn Midt og Viborg Kommune forsøger at nå til enighed om sikkerheden på Egeskovhus.

Hald Ege: Meldingen fra Socialtilsyn Midt var i en tilsynsrapport vedrørende Egeskovhus i Hald Ege klar: lås dørene op.

Meldingen fra Viborg Kommune var lige så utvetydig: nej, vi vil ej.

Ikke det bedste grundlag for at finde en løsning, som kan tilgodese alle parter - myndigheder, kommune, beboere og pårørende, men nu tyder noget imidlertid på, at der måske kan findes en udgang på tvisten - som alle parter kan leve med.

I går, onsdag, var der på Egeskovhus møde mellem Viborg Kommune og Socialtilsyn Midt. Bygninger og udearealer blev gennemgået.

Formanden for børne- og ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) vil ikke udtale præcist, hvad der kom ud af mødet, men han siger generelt:

- Tilsynet har den principielle holdning i henhold til lovgivningen, at der ikke må være låste døre, mens vi fra kommunal side - under hensyntagen til børnenes sikkerhed - har sikret døre og låger, så børnene ikke kan forlade institutionen.

Per Møller Jensen tilføjer:

- Vi er fortsat af den opfattelse, at børnene ikke uhindret skal kunne forlade institutionen, men er åbne for at drøfte løsninger, som er lovmedholdelige - samtidig med, at børnene ikke uhindret kan forlade institutionens område. Det er vi i dialog med Socialtilsyn Midt om - og så må vi se, om vi kan nå frem til en løsning, som begge parter kan tiltræde.

Tilsyn og kommune nærmer sig hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce