To byråd står fast: Fælles skole med Silkeborg får adresse i Viborg

Produktionsskolens Viborg-afdeling skal fortsat holde til i de tidligere Vestas-bygninger på Marsk Stigs Vej. Arkivfoto: Preben Madsen

To byråd står fast: Fælles skole med Silkeborg får adresse i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny fælles institution for Viborg og Silkeborg kommuner samler produktionsskole, den erhvervsfaglige grunduddannelse og VUC med en fælles administration i Viborg, men med skoler i begge byer.

Viborg: Den forberedende grunduddannelse - FGU - er betegnelsen for en ny skoleform, hvor de nuværende produktionsskoler, den erhvervsfaglige grunduddannelse og voksenuddannelsen - VUC - samles under én hat.

Det er et pålæg fra Folketinget, der også har fastlagt, at skoler skal have et befolkningsgrundlag på omkring 200.000, og at der skal være plads til 470 elever på årsbasis.

En skole af den størrelse skal have en fælles administration, men der er ikke noget til hinder for, at der kan etableres undervisning og skoler i flere kommuner. Og det bliver tilfældet med et nyt samarbejde om en fælles skole mellem Viborg og Silkeborg kommuner, som tilsammen mønstrer tæt på de 200.000 borgere, der er grundlaget.

Borgmester Ulrik Wilbek (V) understregede på byrådsmødet onsdag, at det har skabt en meget voldsom debat i Silkeborg, at skolen får adresse i Viborg. Og at det ikke er et enigt byråd i nabobyen, men et flertal med borgmester Steen Vindum i spidsen, som står bag godkendelsen af Viborg som hjemadresse for den fælles skoles administration.

Wilbek understregede også, at der ikke sker ændringer bygningsmæssigt i forhold til i dag - hverken i Viborg eller Silkeborg. Og at det kun er administrationen, der samles i Viborg.

Selvejende institution

Formanden for beskæftigelsesudvalget, Anders Bertel (S), var glad for, at man var nået til enighed med Silkeborg Kommune, som Viborg Kommune også deler brandvæsen og redningsberedskab med. Og hvor administrationen ligger i Silkeborg.

- Derfor er det også oplagt, at Viborg så får administrationen af den nye skole, der bliver en selvejende institution med egen bestyrelse med politisk repræsentation. Men vi skal huske på, at det først og fremmest drejer sig om eleverne, som vi skal give så godt et tilbud som muligt inden for alle de tre uddannelser, som nu bliver samlet under en fælles hat, sagde Anders Bertel.

Et enigt byråd besluttede at sende forslaget om en fælles institution med Silkeborg videre til Kommunekontaktrådet, som er et samarbejde mellem alle kommuner i regionen. Og i den sidste ende skal Undervisningsministeriet godkende planen.

Socialdemokraten Niels Dueholm, der er souschef på Viborg Produktionsskole, erklærede sig inhabil og deltog ikke i behandlingen af punktet.

To byråd står fast: Fælles skole med Silkeborg får adresse i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce