Tobias Stenkjær er stadig Tobias Stenkjær

Tobias Stenkjær ser lyst på en fremtid med sangskriveri, fagligt arbejde og familieliv. Pressefoto

Tobias Stenkjær er stadig Tobias Stenkjær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musiktalent. Siden sit 11. år har Tobias Stenkjær været kendt for sin iørefaldende musik. Som 31-årig er han fortsat leverandør til øregangene.

20 år er gået, siden sangeren og sangskriveren Tobias Stenkjær som blot 11-årig havde sin første optræden. Det var på Café Morville på Hjultorvet, og det musikalske hjul har drejet siden.

Herfra min verden går. Tobias Stenkjær ved Nytorvs »nulkilometersten«. Arkivfoto: Jesper Overgaard
Herfra min verden går. Tobias Stenkjær ved Nytorvs »nulkilometersten«. Arkivfoto: Jesper Overgaard

Så når Tobias Stenkjær den 23. juni kunne forlade Københavns Universitet med en bachelorgrad i engelsk og retorik, er det ikke et udtryk for, at han har lagt den musikalske karriere bag sig. Tværtimod har teenidolet Toby stille og roligt udviklet sig til et modent medlem af Playground Musics stok.

»Mit arbejde for Playground Music betyder også, at jeg skal skrive sange til andre. Jeg nyder at skrive til andre, da sangen på den måde kommer i første række. Sangen får plads til at udfolde sig. Den, der skriver til sig selv, kan let komme til at stå i vejen for kompositionen,« siger Tobis Stenkjær, der blandt andre har skrevet til X Factor-Ida.

Spæd stemme i koret

Ikke siden sin studentereksamen i 2003 har Tobias Stenkjær boet i Viborg, men han føler stadig, at Viborg er hans afsæt. Følelsen er ikke mindre af, at hans Mette er født og opvokset i Viborg. Hans musikalske mentor var Morten Brix, daværende pædagogmedhjælper ved børnehaven på Højtoftevej.

»I de senere år er kredsen af kontakter blevet mere og mere international. Jeg følte, at jeg ikke havde de finere nuancer i engelsk som arbejdssprog med mig fra gymnasiet. Sproget kom helt af sig selv, hvis Mette og jeg flyttede til for eksempel London eller Nashville. Men vi er glade for at bo i København, så jeg valgte at lære engelsk i Danmark,« siger han.

Sammen med Ingeborg på otte måneder bor parret i en fjerdesalslejlighed på Vesterbro. Så de nyder at komme i sommerhus i Blåvand, hvor hendes forældre fra Viborg har sommerhus. Men han ser klare fordele i at have de fleste af sine musikalske venner placeret inden for en ganske lille radius.

Renhjertet pop

Med en kone, der har travlt med sit arbejde som forskningskoordinator ved Center for Ungdomsforskning, og med den lille Ingeborg som passekrævende dame finder han alligevel tid til sin musik. Den danske pophimmel skal ikke mangle en stjerne ved navn Tobias Stenkjær.

I 2009 vandt han prisen Danish Music Award for det bedste countryalbum. Siden har han fjernet sig fra countrygenren til fordel for den renhjertede pop. Prisen satte yderligere skub på en karriere, der blandt andet gjorde ham til ét af Mads Langers opvarmningsnavne.

For to år siden sendte han det lille album Changing ud. Det kom ud som et forvarsel om, at han er på vej med noget større. Ganske rigtigt har han netop afleveret »bruttomaterialet« til et album med måske 13 numre. Nogle singler herfra er i vente.

»Vi begyndte med omkring 40 numre. Jeg vælger dog at se på det færdige album frem for at ærgre mig over alt det, der ikke kommer med. Det gælder om at adskille proces og produkt,« siger han.

Fagligt arbejde

Desuden har Tobias Stenkjær engageret sig i fagligt arbejde. Han er kommet ind i bestyrelsen for Danske Populærautorer, som er en interesseorganisation for professionelle komponister og tekstforfattere.

Han ser en stor opgave i at skaffe medlemmerne et levebrød i en tid, da papir og discs hastigt taber terræn. Også indtægterne fra radioen svigter. Egentlig er han fuld af fortrøstning og ser pæne indtægter i en velorganiseret streaming.

Turene til Viborg er sjældne. men han kan stadig bestå »Viborg-prøven« - dette sus, rigtige viborgensere oplever, når de kører ned ad Randersbakken.

Tobias Stenkjær er stadig Tobias Stenkjær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce