Trives vores børn? - Stigning i underretninger på flere områder

De offentligt ansatte har fået en skærpet pligt til at underrette kommunen, hvis de har en mistanke om, at et barn mistrives eller udsættes for overgreb. Det har betydet et stigende antal underretninger. Genrefoto

Trives vores børn? - Stigning i underretninger på flere områder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg Kommunes socialrådgivere modtager mange underretninger om børn, der i forvejen er kendt i "systemet".

Viborg: Familieafdelingen i Viborg Kommune har længe haft problemer med at få nedbragt sagsbunkerne, men denne opgave er afdelingen faktisk blevet noget bedre til.

Det lykkes i flere og flere tilfælde at holde sig inden for de lovbestemte tidsrammer hvad angår handleplaner og opfølgninger.

Det er imidlertid ikke fordi, afdelingen får færre opgaver, for de nyeste opgørelser viser, at antallet af såkaldte underretninger ikke falder. Disse er inddelt i en lang række grupper.

I nogle grupper er der sket et mindre fald. I andre er det mere eller mindre status quo, mens der for andre grupper kan noteres markante stiger.

Det gælder eksempelvis underretninger fra skoler om "børn med behov for særlig støtte".

Efter at antallet af underretninger i denne kategori har ligget mere eller mindre stabilt, er der sket en stigning på ekstra 267 underretninger, fra 657 underretninger i efteråret 2017 til 924 i efteråret 2018, svarende til en stigning på 41 procent.

- Vi må konstatere, at antallet af underretninger over år er steget, hvilket blandt andet har baggrund i den skærpede underretningspligt for offentligt ansatte, der har med børn og unge at gøre. Vi kan også konstatere, at underretninger ofte drejer sig om børn og unge, der allerede er kendt i familieafdelingen, siger Per Møller Jensen, socialdemokratisk formand for børne- og ungdomsudvalget.

Ingen ændringer nu

Udvalget får hvert halve år en opgørelse over antallet af underretninger, men den aktuelle udvikling giver ikke anledning til at ændre noget her og nu, mener Per Møller Jensen.

- Omfanget af underretninger ligger stabilt hen over årene og giver ikke for øjeblikket anledning til skærpet opmærksomhed på området. Til gengæld er der opmærksomhed på sagsbehandlingstiden og dermed ønsket om, at indsatser, hvis det skønnes påkrævet, iværksættes så hurtigt som muligt efter endt sagsbehandling.

Trives vores børn? - Stigning i underretninger på flere områder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce