Udvalgs-formand: Renovering af p-plads skal kunne betale sig på lang sigt

Johannes Vesterby tror mest på en helt ny løsning for Fischers Plads. Foto: Morten Dueholm

Udvalgs-formand: Renovering af p-plads skal kunne betale sig på lang sigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for teknisk udvalg tror mest på helt ny løsning for Fischers Plads.

Viborg: - Hvad kan gøres, hvad koster det, og kan det betale sig? De tre spørgsmål skal vi stille os selv, når vi får rapporten om Fischers Plads' tilstand, og så skal vi handle ud fra de svar, vi kommer frem til.

Sådan opsummerer formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V), problemerne med Fischers Plads og de deraf følgende parkerings-problemer i midtbyen.

Reaktionen kommer på baggrund af den trælse melding om, at store del af Fischers Plads vil være lukket mindst en måned endnu, mens det bliver undersøgt, hvor elendig tilstanden af anlægget egentlig er.

- Jeg vil i den forbindelse godt understrege, at der stadig er omkring 170 pladser på Fischers Plads, der stadig kan bruges, og at der flere andre steder er indført to timers parkering, så pladserne ikke er optaget en hel dag. Det er altså stadig muligt for handlende at komme ind til midtbyen i bil, selvom vi da har en udfordrende situation med p-pladser lige nu, siger Johannes Vesterby.

- Selvfølgelig skal vi først se, hvad rapporten siger, men jeg synes altså, at vi skal se på, om der ikke vil være interesse for byggerettigheder med indbyggede krav om mange p-pladser.
Johannes Vesterby (V), formand for teknisk udvalg

I teknisk udvalg

Johannes Vesterby vil sammen med resten af teknisk udvalg drøfte situationen på udvalgets næste møde på onsdag, selvom det ikke er et decideret punkt på dagsordenen.

- Det vil helt naturligt blive en drøftelse på mødet, for det her er da en situation, vi bliver nødt til at gøre noget ved, og det skal helst ske meget hurtigt, siger Johannes Vesterby.

Han ser personligt helst, at man hurtigst muligt tager fat på at få lavet en overordnet, fremtidig plan for hele området, for han tror allerede nu, at en renovering af Fischers Plads, som den ser ud nu, vil være spild af penge på langt sigt.

- Selvfølgelig skal vi først se, hvad rapporten siger, men jeg synes altså, at vi skal se på, om der ikke vil være interesse for byggerettigheder med indbyggede krav om mange p-pladser. Det har der været forespørgsler på tidligere, og jeg tror på, at interessen fortsat vil være der, siger Johannes Vesterby.

Bilen er en følgesvend

For Johannes Vesterby er det under alle omstændigheder altafgørende, at man holder fast i, at Viborg midtby skal være et aktivt handelscentrum.

- Der er alt for mange eksempler på, at provinsbyer rundt i landet udelukkende har satset på indkøbscentre udenfor centrum med det resultat, at midtbyerne bliver helt øde. Det skal vi undgå i Viborg, og hvis vi skal det, bliver vi nødt til at erkende, at så er bilen en følgesvend, der også skal skaffes plads til. Bilfri, levende byer er kun noget, man kan lave i byer af Københavns og Aarhus' størrelse. Det kan ikke lade sig gøre i byer af Viborgs størrelse, siger Johannes Vesterby.

Udvalgs-formand: Renovering af p-plads skal kunne betale sig på lang sigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce