Uenige om strategien: Familiechef er fratrådt

Ole Elbæk er ikke længere familie- og rådgivningschef i Viborg Kommune.

Uenige om strategien: Familiechef er fratrådt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole Elbæk - familie- og rådgivningschef i Viborg Kommune - havde sidste arbejdsdag torsdag. Direktionen og chef var uenige om vejen til målet for afdelingen.

nViborg: Ole Elbæk er ikke længere familie- og rådgivningschef i Viborg Kommune. Efter aftale med direktøren for børn og unge, Søren Aakjær, er han med øjeblikkelig virkning fratrådt sin stilling.

Hans fratræden, som er svært at kalde andet end en fyring, skyldes ifølge direktør Søren Aakjær, at Ole Elbæk og direktionen ikke er enige om, hvordan kommunens målsætning skal opfyldes.

- Vi er såmænd nok enige om vores strategi, men vi er ikke enige om tilgangen, og når vi ikke er det, så må vejene jo skilles, siger Søren Aakjær.

Familieafdelingen hører under børne- og ungeforvaltningen. Afdelingen har i flere årtier været "udfordret", som det hedder nu om dage. Det handlede for år tilbage meget om store budgetoverskridelser, og de senere år har afdelingen haft store problemer med at få løst opgaverne til rette tid, således at gældende love blev overholdt.

Arbejdsmiljøet har været dårligt, har Arbejdstilsynet fundet ud af. Så dårligt, at afdelingen i august sidste år fik et påbud. Et påbud, der pålagde familieafdelingen, at tingene skulle være bragt i orden senest den 15. maj i år - altså i går, onsdag.

Søren Aakjær afviser dog, at denne sag har haft betydning for Ole Elbæks fratræden, og han forventer i øvrigt, at tingene er løst.

- Alt dette ligger før min tid, og den historie spiller ingen rolle for den beslutning, jeg har truffet. Jeg har sammen med Ole kigget fremad, og det er uenigheder om netop fremtiden, som har betydning for, at vore veje nu skilles, siger Søren Aakjær.

Ole Elbæks ansvarsområde overtages indtil videre af Søren Aakjær, der med hjælp fra andre i afdelingen vil løse de konkrete opgaver. Stillingen skal slås op hurtigt, således at en ny chef kan være på plads efter sommerferien.

Ole Elbæk blev ansat i Viborg Kommune i sommeren 2015.

Uenige om strategien: Familiechef er fratrådt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce