Ungdomsuddannelser åbner døre og porte

Rektorer, lærere og elever får en travl lørdag, når byens ungdomsuddannelser åbner døre og porte. Her viser rektor Helge Markussen, Viborg Katedralskole, vej ved et tidligere arrangement. Arkivfoto.

Ungdomsuddannelser åbner døre og porte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De tre store ungdomsuddannelses-institutioner i Viborg viser på lørdag, hvad de kan tilbyde de unge.

Viborg: I bedste fald kendte man adressen på den ungdomsuddannelse, man skulle begynde på, hvis man var ung for 15-20 år siden. Ellers kunne man slå den op i Mostrups vejviser.

Vejledning og åbne døre var der ikke meget af. Det har ændret sig, og ungdomsuddannelsernes åbent hus-arrangementer er et led i denne tiltagende information og vejledning af de unge, der snart skal forlade folkeskolen og videre i livet - helst 95 procent i første hug.

På lørdag den 10. november er der på Viborgs ungdomsuddannelser åbent hus. Det drejer sig om Viborg Gymnasium og HF på Skaldehøjvej, Viborg Katedralskole på Gl. Skivevej og på Mercantec, der har adresse flere steder i byen. På de to almene gymnasier er dørene åbne mellem klokken 10 og 13, mens Mercantec kan besøges mellem klokken 10 og 14, så hvis man er lidt kvik, kan man nå tre steder.

- Vores åbent hus-arrangementer er en rigtig god mulighed for de unge til, at de kan blive lidt klogere på, hvad det er, vi er for en skole. De får en chance for at fornemme, om de selv synes, at de kan se sig selv på skolen, siger rektor for Viborg Katedralskole Helge Markussen.

På dagen får gæsterne mulighed for at møde lærere og elever, der med baggrund i egne erfaringer kan fortælle om dagligdagen som elev på netop deres skole.

- Valget for de unge er ikke blevet nemmere at træffe. Der er rigtig mange muligheder, og mange føler nok et pres, fordi de er bange for at vælge forkert. Dog vil jeg sige, at vi heldigvis i det danske samfund stadig har mulighed for at træffe forkerte valg. Alle gør en stor indsats for at hjælpe de unge videre, som i første omgang vælger forkert, siger Helge Markussen.

Ungdomsuddannelser åbner døre og porte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce