Unge lærer borgmesteren at "dabbe"

Borgmester Torsten Nielsen "dabber"

Unge lærer borgmesteren at "dabbe"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg: I sidste uge så syv elever fra Viborg Produktionsskole for første gang Viborg Domkirke indefra, og bagefter tog de videre til rådhuset, hvor de lærte borgmester Torsten Nielsen, at "dabbe". Men det var nu ikke hovedformålet med turen. Eleverne skulle nemlig begge steder sætte en udstilling op, som 500 børn fra Viborg har været med til at lave.

Da fejringen af reformationen blev skudt i gang på Domkirkepladsen 1. marts, afleverede 500 børn fra Viborg et lille kunstværk hver. Et egeblad eller en blomst lavet i keramik, som straks blev sat op på en stor egetræsport. De havde nemlig deltaget i projektet "Luther roser og ege ønsker".

Ud over at lære at "dabbe", var borgmester Torsten Nielsen rigtig glad for, at børnenes roser og egeblade nu kan ses på rådhuset.

- Det er dejligt, at fejringen af reformationen sætter sit aftryk så mange steder i år, og jeg er glad for, at de mange borgere og gæster, som kommer her hver dag, nu også kan nyde godt af børnenes og de unges anstrengelser.  

"Luther roser og ege ønsker" tager afsæt i fortællingen om reformationen og har fokus på at give børn mulighed for at udtrykke sig kunstnerisk gennem inddragende og kreative processer. Projektet er udviklet af Kulturprinsen i samarbejde med kunstneren Susanne Ahrenkiel og Kulturskolen Viborg.

Porten blev fantastisk flot, og det er plankerne herfra, som eleverne fra produktionsskolen med hjælp fra Tingstadens Y's Men's Club nu har sørget for, at besøgende kan beundre i domkirkens våbenhus og i foyeren på Rådhuset.

Mønsted Børnehus.
Mønsted Børnehus.

Plads til mange flere

Projektet "Luther roser og ege ønsker" var en kæmpe succes, og der er plads til mange flere kreative blade og blomster på porten, når den stilles op igen til "Snapsting for Børn" i uge 25 og ved reformationsafslutningen 31/10.

Skoler og daginstitutioner, der har lyst til at deltage, kan læse mere om projektet på www.klcviborg.dk (Kulturelt Læringscenter Viborg). Her kan du også finde både inspirationsmateriale til projektet samt en udførlig instruktionsvideo og manual til den kunstneriske proces.

De keramiske blomster og blade er lavet af børn fra: Nordre Skole, Ulbjerg Skole, Vestervang Skole, Finderuphøj Skole, Friskolen Hald Ege, Mønsted Børnehus, Brattingsborgskolen, Overlund Børnecenter, Børnehuset Spangsdal, Bulderby - Nordgården samt elever fra billedskolen, Kulturskolen Viborg.

Keramikblomster på Viborg Rådhus.
Keramikblomster på Viborg Rådhus.
Kunstren Susanne Ahrenkiel.
Kunstren Susanne Ahrenkiel.
keramikbloster i Viborg Domkirke.
keramikbloster i Viborg Domkirke.

Unge lærer borgmesteren at "dabbe"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce