Valget 2017 - diverse skæve tal skåret ud i pap

De mange stemmer gemte på mange interessante historier. Foto: Morten Dueholm

Valget 2017 - diverse skæve tal skåret ud i pap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De personlige stemmetal gemmer på flere interessante historier. Her er et par af dem.

Viborg: SF gik et mandat frem ved kommunalvalget, men partiet havde samtidig begge de to kandidater, der opnåede færrest personlige stemmer. Det drejer sig om John Nim, Bruunshåb, og Michael Holm, Rødding. Nim fik seks stemmer, mens Holm fik 9.

En stemme på Kommunelisten var reelt en stemme på Jan Hagerup, for partistifteren var den eneste kandidat på listen. 33 vælgere valgte at stemte på personen Jan Hagerup, 12 satte krydset ud for partinavnet.

Birgith Langballe og Birthe Harritz blev begge valgt ind som de eneste to nye kvinder i byrådet. Begge er socialdemokrater og begge fik ifølge de første tal præcis 489 personlige stemmer. Senere har tallene rettet sig, så Harritz er noteret for 488 og Langballe for 482.

Børge Knudsen var spidskandidat for sit parti, Det Radikale Venstre. Han blev dog så rigeligt sat til vægs af sin partifælle Katrine Fusager Rohde. Mens Knudsen fik 133 personlige stemmer, så fik fru Rohde 726. 

Udover hos de radikale var Liberal Alliance det eneste parti, hvor spidskandidaten ikke fik flest stemmer. Af de tre LA'ere fik Johan Winther Rasmussen endda færrest. Hans 91 personlige stemmer blev overgået af de to andre, Lene Foged med 197 og Keld Lorenzen med 130. 

Hos de radikale fik Jeanette Enevoldsen færrest stemmer, nemlig 16. Hun var ellers sit partis spidskandidat for fire år siden. Dengang fik hun 520 personlige krydser.

Også en anden tidligere spidskandidat, Ib Bjerregaard, måtte erkende, at hans valg slet ikke gik som håbet. Venstremanden røg nemlig helt ud af byrådet til overraskelse for mange. Det tidligere blå borgmesteremne fik 396 stemmer imod 1038 for fire år siden. Til regionsrådsvalget stemte over 6000 på ham i Viborg Kommune til gengæld.

På Venstre-listen fik Ole Jespersen 12 personlige stemmer. Det til trods for, at han på forhånd havde trukket sit kandidatur tilbage og bedt folk om at stemme på Britta Leth i stedet. Hun fik 297 i alt.

Claus Nielsen fra de konservative er den af de 31 byrødder, som sidder med færrest personlige stemmer. 135 af slagsen blev det til. 

Blanke stemmer var der 514 af. Det var færre end i 2013, hvor der var 653.

Ugyldige stemmer var der også færre af, selvom der var flere, som i det hele taget stemte. Det ugyldige antal stemmer i år var 163 imod 184 i 2013.

Valget 2017 - diverse skæve tal skåret ud i pap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce