Varmeforbrugere raser over kort varsel

Viborg Fjernvarme overholder ikke reglen om, at prisstigninger skal varsles tre måneder i forvejen, siger Sofie Sander Nielsen. Arkivfoto

Varmeforbrugere raser over kort varsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg Fjernvarme overholder ikke varmeforsyningslovens bestemmelser om, at væsentlige prisstigninger skal annonceres, tre måneder før de træder i kraft, siger varmeforbrugere.

Viborg: Den 20. december fik forbrugerne under Viborg Fjernvarme en mail om, at varmeprisen stiger i det nye år, hvor første rate opkræves den 10. januar.

Men ifølge loven om varmeforsyning skal væsentlige prisforhøjelser varsles tre måneder i forvejen, så derfor kan Viborg Fjernvarme først opkræve stigningen i varmeprisen fra 20. marts.

Det siger Sofie Sander Nielsen, der er varmeforbruger og bor i Viborgs vestby, og hun tilføjer, at en stigning på 50 procent, som der er tale om, må karakteriseres som en væsentlig prisstigning.

For et såkaldt standardhus på 130 kvadratmeter vil varmeudgiften stige fra 11.316 kroner til 17.032 kroner om året. Hovedsageligt fordi Energi Viborg, der leverer varme til Viborg Fjernvarme, fra årsskiftet har mistet et statstilskud på omkring 70 millioner kroner om året.

Principiel sag

Sofie Sander Nielsen har kontaktet Viborg Fjernvarme og samtidig lagt et opslag på Facebook, hvor hun opfordrer andre varmeforbrugere til også at afvise at betale, før fristen på de tre måneder fra den 20. december er gået.

Og den opfordring ved hun, at andre forbrugere har fulgt.

Selv om forbrugerne kommer til at betale det samme beløb i form af yderligere forhøjede takster resten af året, hvis Viborg Fjernvarme først må opkræve stigningen fra den 20. marts, ændrer det ikke på principperne for Sofie Sander Nielsen.

- Hvis man overholder fristen på de tre måneder, får forbrugerne mulighed for at spare sammen til prisstigningen, så jeg synes ikke, det er ligegyldigt, om man overholder varslet på de tre måneder eller ej - uanset om man kommer til at betale det samme i den sidste ende, siger varmeforbrugeren.

Varmeforbrugere raser over kort varsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce