Vejrumbro er årets lokalområde foran Fly og Birgittelyst

Foto: Preben Madsen

Vejrumbro er årets lokalområde foran Fly og Birgittelyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne var imponerede over engagementet og mangfoldigheden i de tre lokalsamfund - med Vejrumbro som vinder.

I Vejrumbro er borgerne vant til, at de selv må tage fat, hvis de skal bevare et aktivt lokalsamfund, som er attraktivt for både egne borgere og potentielle tilflyttere.

Tilbage i 2000 ville den daværende Tjele Kommune nedlægge byens skole, og det blev et wakeup-call for borgerne, som ved fælles hjælp etablerede Vejrum-Viskum Friskole for at beholde den vigtige institution i byen.

Nogle år senere tog de initiativ til at oprette en fribørnehave ved skolen og senest åbnede en frivuggestue her til september, da der ikke længere var dagplejere tilbage i lokalområdet.

De tre institutioner er nu samlet under navnet Vejrumbro Fri og udgør et kraftcenter i byen med tilhørende aktivitetspark med multibane.

Det store lokale engagement og mangfoldigheden i aktivitetsmulighederne i byen imponerede de syv medlemmer af kulturudvalget, og det er bagrunden for, at de efter lørdagens rundtur til de tre finalister valgte Vejrumbro som »Årets lokalområde 2015«.

»Vi noterede os især, at ældre og modne frivillige med mange års erfaring med at arbejde for byens bedste får følgeskab af yngre, energiske kræfter. Det lover godt for fremtiden i Vejrumbro,« siger formanden for kultur- og fritidsudvalget, Per Møller Jensen, (S).

Politikerne var også imponerede over, at der både er plads til byens gamle forsamlingshus og et nyt fælleshus, som er indrettet i det renoverede missionshus. I tilknytning til huset er der etabelret toiletter og vand, som kanoturister, der kommer til byen ad Nørreåen kan benytte.

»Vi kan næsten ikke få armene ned, og vi er utrolig glade for den påskønnelse, som prisen er udtryk for.«

Det siger Poul Martin Christensen, der er formand for Vejrumbro Boldklub, og som sammen med Jeppe Hartz stod bag indstillingen Vejrumbro som årets lokalområde.

»Vi havde en rigtig god fornemmelse, efter at vi havde haft besøg af politikerne. Ikke for at forklejne hverken Fly eller Birgittelyst så mener vi, at vi har lidt mere bredde i vores aktiviteter, og det tror jeg har været udslagsgivende, siger Poul martin Christensen.

prisen på 50.000 kroner skal bruges til dels at renovere forsamlingshusets køkken og dels til indkøb af nyt it-udstyr til friskolen.

Vejrumbro er årets lokalområde foran Fly og Birgittelyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce