Venstre får bøde for at skjule partistøtte

Kristian Pihl Lorentzen er en af de Venstre-politikere, som har nydt godt af den skjulte økonomiske støtte. Arkivfoto: Morten Pedersen

Venstre får bøde for at skjule partistøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre i Region Midtjylland får som det første parti bøde for at have skjult donationer til partiet i perioden fra 2013-2016 - blandt andet fra erhvervsklub i Viborg til Kristian Pihl Lorentzen.

Viborg: En bøde på 10.000 kroner skal Venstres partiorganisation i Region Midtjylland betale for, at partiet i 16 tilfælde fra 2013 til 2016 undlod at indberette donationer til partiets folketingskandidater på over 20.000 kroner. Det oplyser dagbladet Politiken.

Blandt de 16 tilfælde er Viborgegnens Liberale Erhvervslaug ved Mogens Blæsild, som har doneret store beløb til det lokalt valgte medlem af Folketinget, Kristian Pihl Lorentzen.

I 2014 kom det således frem, at Pihl Lorentzen havde modtaget omkring 200.000 kroner fra erhvervslauget, men der kom ikke nogen sag ud af det, fordi forældelsesfristen på to år i partistøttesager var overskredet.

Også donationer fra Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen, der er vokset op i Løgstrup og mest er kendt som mæcen for Liberal Alliance, er blandt de foreninger og enkeltpersoner, som har doneret mere end 20.000 kroner, uden at partiet har indberettet det til Region Midtjylland, som er kontrolinstans i forhold til loven om partistøtte.

"Menneskelig fejl"

Selv karakteriserer Venstre det som "en menneskelig fejl", at støtten i de 16 tilfælde ikke blev indberettet. En fejl som sidste år kostede både den daværende formand og kasserer for partiorganisationen i Midtjylland deres poster.

Det var Anders Højsted, der er medlem af Radikale Venstre, som i sin tid anmeldte Venstre for de manglende indberetninger. Over for Politiken giver han udtryk for, at han ikke finder, at en bøde på 10.000 kroner er en hård nok straf.

- Det er sørgeligt for vores demokrati, at det er den straf, man får for at bryde loven om partistøtte. Partierne har pligt til at opgive, hvem der finansierer dem, men når de bryder loven, og sagerne bliver efterforsket, så får de en minimal straf, siger Anders Højsted.

Oven i sagen om de manglende indberetninger af donationer må Venstre i Midtjylland betale 200.000 kroner tilbage i partistøtte. Partistøtte er øremærket til politisk arbejde, men partiet har brugt 200.000 kroner på at afdrage på et gældsbrev og betale et depositum.

Venstre får bøde for at skjule partistøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce