Viborg Idrætsråd sætter e-sporten i system

E-sporten vinder frem overalt. Her er det danske hold Astralis i succesfuld kamp i USA. Arkivfoto

Viborg Idrætsråd sætter e-sporten i system

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

E-sporten stormer frem, og den er en naturlig del af foreningslivet, mener idrætsrådet, der lægger op til et forsøg.

Viborg: Fra årsskiftet tager Viborg Idrætsråd fat på et etårigt forsøg med at trække den populære e-sport ind i foreningerne. Mercantec har tilbudt sin assistance, så elever fra skolens praktikcenter kan hjælpe med de tekniske finesser.

E-sporten udvikler sig som holdsport. Initiativtagerne fra idrætsrådet finder det oplagt, at den kommer i stald hos holdsportens specialister: idrætsforeningerne. Desuden er det tanken, at en ellers så stillesiddende sport også lærer at komme i sund bevægelse.

Planen er, at nogle udvalgte foreninger i tre måneder prøver idéen af. De skal udbyde e-sport som holdsport. Erfaringerne skal lynhurtigt brede sig til andre foreninger, og de følgende ni måneder skal vise, om virkeligheden står mål med visionerne.

E-sport er computerspil i en organiseret form. Danmark har ligefrem en e-sports-liga, og sporten er også ved at indtage de internationale arenaer.

Men deltagerne er ikke dem, der typisk er med i en forening, og det er heller ikke dem, som generelt lever sundt med motion og gode kostvaner. Der kan let gå cola og chips i spillene. I et sundt fællesskab skal de kunne dyrke deres lidenskab.

Politisk medvind

Idéen er ikke, at udbyderne skal investere i udstyr. På godt dansk foregår det hele efter princippet "bring your own device". Det vil sige, at deltagerne selv skal have udstyret med.

Praktikcenter Viborgs e-sports-team skal være garant for, at servere og computere fungerer under arrangementerne. Mercantec går selv vejen ved at tilbyde eleverne en særlig e-sports-linje.

Også Sahl Kultur- og Idrætsforening går med planer om at udbyde e-sport. Her er planen dog, at aktiviteterne skal foregå ved faste stationer. Viborg Idrætsråd hilser dette initiativ velkomment og ser det som værende en styrke, at foreningerne gør erfaringer med begge modeller.

E-sporten var blandt emnerne, da Viborg Idrætsråd forud for byrådsvalget holdt et vælgermøde. De politiske vinde er i ryggen på e-sporten. Medvind har Viborg Idrætsråds idé også hos Marius Kristensen, der er formand for kommunens folkeoplysningsudvalg. Marius Kristensen var fortaler for et tilskud på 50.000 kroner til forsøget.

Idrætsrådets budget er på 75.000 kroner, herunder til to events. En del af pengene skal gå til fire møder. Deltagerne skal udveksle erfaringer, så der for alvor kan gå sport i e-sporten.

Viborg Idrætsråd sætter e-sporten i system

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce