Viborg Museum: Farvel - og på gensyn i 2021

Museumschef Brian Wiborg ses her foran sin drøm, der i 2021 skal være virkelighed. Arkivfoto: Jesper Overgaard

Viborg Museum: Farvel - og på gensyn i 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved årsskiftet lukker Viborg Museum. Det nyindrettede museum i den tidligere landsret åbner efter planen i 2021.

Viborg: Efter en menneskealder ved Hjultorvet lukker Viborg Museum til nytår. Planen er, at museet i en helt ny skikkelse genåbner ved Stænderpladsen i 2021.

Museumchef Brian Wiborg, Viborg Museum, understreger, at museet ikke holder sig skjult i de cirka fem år. Som Nyt Viborg Museum og #Historienkommer popper det op forskellige steder i Viborg og oplandet samt på de sociale medier.

Kunsten består i, at det kulturhistoriske museum så hurtigt som muligt får pakket sammen, så det kan forlade den markante bygning ved Hjultorvet. Kommunen skal have komplekset solgt, så den har penge til de store ambitioner om et egentligt bymuseum i den tidligere landsret for Viborgs 1000-årige historie.

At indrette det nye museum koster mindst 30 millioner kroner. Foreløbig har byrådet ikke sat penge af, efter at det købte bygningen. Håbet knytter sig desuden til fonde. Men i domkirkekvarteret har også Skovgaard Museet planer om at udvide og modernisere, og her er mantraet det samme: fonde.

Lukningen betyder ydermere, at Visit Viborgs turistservice på museet er historie. Turistchef Charlotte Kastbjerg sætter dog sin lid til, at materiale i blandt andet domkirken og Domcaféen kan udfylde behovet. Ifølge Charlotte Kastbjerg var interessen for museets turistservice ret beskeden.

Viborg Museum: Farvel - og på gensyn i 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce