Viborg får mange patienter »udefra«

Mange af de patienter, der behandles på sygehuset i Viborg, kommer fra andre kommuner. Arkivfoto
Foto: Morten Dueholm/Scanpix Denmark

Viborg får mange patienter »udefra«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver femte patient på regionshospitalet kommer fra andre hospitalers optageområde. Og for Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive under ét er det fire af hver 10.

Hospitalsenhed Midt - sygehusene i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel - er den i regionen, som næst efter universitetshospitalet i Aarhus modtager flest patienter til udredning og behandling, som ikke bor i hospitalernes optageområde.

Faktisk er fire ud af hver 10 patienter fra andre kommuner end Viborg, Skive og Silkeborg. For Regionshospitalet Viborgs vedkommende er det to af hver 10 patienter, der kommer fra en anden kommune end optageområdet.

Og ser man alene på de patienter, der får stillet en diagnose - bliver udredt før en eventuel behandling går i gang - er det godt og vel hver tredje, Hospitalsenhed Midt tager sig af blandt samtlige patienter i regionen.

Aarhus topper

Kun Aarhus ligger højere end Viborg. Her er godt og vel hver anden patient - 55 procent - fra en kommune uden for hospitalets optageområde.

På sygehusene i Holstebro og Herning er det 30 procent af patienterne, der ikke bor i optageområdet, mens de tilsvarede tal for Horsens og Randers er henholdsvis 26 og 15 procent af patienterne.

På grund af ferietiden har det ikke været muligt at få en kommentar til tallene fra hverken direktør Lars Dahl Pedersen eller cheflæge Christian Møller-Nielsen.

Viborg får mange patienter »udefra«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce