Viborg har for alvor taget kirkernes festival til sig

Viceborgmester Lone Langballe bød på det officielle Viborgs vegne velkommen til Viborg Internationale Kirkemusikfestival. Foto: Flemming Jeppesen, Fokus

Viborg har for alvor taget kirkernes festival til sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folk strømmede i åbningsweekenden til Viborg Internationale Kirkemusikfestival. Festivalen fortsætter - og der er stadig billetter at få.

Viborg: Kirkemusik har sine egne værdier, men den lader sig også omsætte i tal. Viborg Internationale Kirkemusikfestival er begyndt med et besøgstal, der ligger 50 procent over 2016-festivalens tal.

Tre gange en fyldt domkirke tæller godt i regnskabet. Åbningskoncerten i domkirken fredag aften var med Randers Kammerorkester, 50 korsangere og fire solister. Bachs messe i h-mol var på programmet.

Fire koncerter samt en musikgudstjeneste med biskop Henrik Stubkjær som det samlende midtpunkt markerede til en indledning kirkebyen Viborg som kirkemusikkens by. I alt 1800 nød godt af de fem arrangementer.

Ved søndagens musikgudstjeneste uropførte Viborg Domkantori og Viborg Domkirkes Ungdomskor syv musikstykker, bestilt hos komponisten Per Skriver og skrevet til korene. Komponisten, der var til stede under gudstjenesten, udtrykte stor tilfredshed med opførelsen. Per Skriver konstaterede, at med så dygtige kor kunne han have skrevet endnu mere udfordrende musik.

Søndag eftermidag satte weekendens Kor72-stævne sit præg på de musikalske udfoldelser i domkirken. Sangere fra hele landet var under ledelse af Viborg-dirigenten Søren Birch.

Åbningskoncerten fredag aften var fuldsat. Foto: Flemming Jeppesen, Fokus
Åbningskoncerten fredag aften var fuldsat. Foto: Flemming Jeppesen, Fokus

Fransk fingerkys

I Sortebrødre Kirke var stemningen lørdag eftermiddag af en særlig intim slags.

Her bød den franske organist Pascale Mélis på et nærmest ekvilibristisk spil, fyldt med energi og humor. Da Pascale Mélis smilende forlod kirken, sendte hun et langt fingerkys og et suk op mod kirkens Bruno Christensen-orgel. Damarks Radios P2 sender koncerten den 26. og den 30. april.

Lørdag aften havde gæsterne i Houlkær Kirke glæde af det stockholmske vokalensemble VoNo. Til stor applaus, og det lykkedes publikum at klappe sig til to ekstranumre.

Så godt gik det, at et rygte bredte sig. Ifølge rygtet skulle der ikke være billetter at få til de øvrige ti koncerter. Men det er der altså. Interesserede kan løse billet via festivalens hjemmeside, viborgfestival.dk, og i Tinghallens billetkontor.

Mandag til torsdag fortsætter festivalen med fire gratis koncerter.

Viborg har for alvor taget kirkernes festival til sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce