Viborg og Bjerringbro i top med prishop på fjernvarme

Bortfaldet af statstilskuddet koster Energi Viborg et årligt beløb på omkring 70 millioner kroner, som varmeforbrugerne kommer til at betale. Arkivfoto: Morten Dueholm

Viborg og Bjerringbro i top med prishop på fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bortfaldet af et statstilskud til kraftvarmeproduktion rammer lokale forbrugere hårdt. Viborg er nummer 16 og Bjerringbro nummer 20 på liste over varmeværker med landets største prisstigninger.

Viborg/Bjerringbro: Både i Viborg og i Bjerringbro skal forbrugerne i år betale op imod 50 procent mere for at få varme fra fjernvarmen i radiatorerne. For en såkaldt gennemsnitsforbruger i en bolig på 130 kvadratmeter betyder det en ekstra varmeregning på 4472 kroner i Viborg og 3959 kroner, hvis man er koblet på varmeværket i Bjerringbro.

Dermed placerer begge de lokale varmeværker sig på top 20-listen over de værker i landet, hvor forbrugerne får den største stigning i varmeprisen fra 2018 til 2019. Viborg er på plads nummer 16 og Bjerringbro på 20.-pladsen. Det viser en opgørelse, som Forsyningsstyrelsen har udarbejdet.

Opgørelsen omfatter 98 af landets 173 varmeværker. De resterende 75 værker har forskudt regnskabsår, og de kan derfor først ændre priserne, når et nyt regnskabsår træder i kraft til sommer.

11 har sænket prisen

To værker i det sønderjyske - Toftlund og Gram - topper listen med prisstigninger på henholdsvis 8694 kroner og 8259 kroner, viser opgørelsen, som også afslører, at prisen i gennemsnit er steget med 1595 kroner hos de 98 varmeværker. Det dækker over, at 11 varmeværker har sænket prisen, 10 har uændrede priser og de resterende 77 har sat prisen op.

Hos interesseorganisationen Dansk Fjernvarme er man bekymret over de store prisstigninger.

Til Berlingske siger direktør Kim Mortensen, at prisstigningerne især rammer varmekunder på landet og i mindre byer, mens mange fjernvarmekunder i de større byer får en lavere varmepris.

- Politikerne lader landdistrikterne i stikken. Man vidste, at det her ville ske, men politikerne har intet gjort, siger Kim Mortensen, der tilføjer, at det vil påvirke bosætningen uden for de store byer negativt.

Også formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, frygter, at prisstigningerne vil gøre det endnu vanskeligere at sælge huse uden for de store byer.

Viborg og Bjerringbro i top med prishop på fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce