Viborgensisk bygningsværk modtager international arkitekturpris

Den daglige leder, Thomas Gissel, er begejstret for anerkendelsen. Arkivfoto: Morten Petersen

Viborgensisk bygningsværk modtager international arkitekturpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Game Streetmekka har vundet prisen "Building of the Year in Sports Architecture" fra det verdensomspændende medie Arch Daily.

Viborg: Glæden var til at føle på hos Game Streetmekka, da de i går modtog prisen for "Building of the Year in Sports Architecture" af websitet Arch Daily, som er verdens mest besøgte side for arkitektur. Websitet har 13 millioner besøgende om måneden.

Thomas Gissel, daglig leder ved Game Streetmekka er begejstret for anderkendelsen.

- Det er jo et fantastisk skulderklap til os. Vi er rigtig glade for at have en super moderne arbejdsplads. Vi bliver synlige for hele Danmark og nu også for resten af verden, fortæller den daglige leder.

Bygningen er tegnet af arkitektur-kollektivet Effekt i samarbejde med Game Streetmekka, og det er netop et år siden, at bygningen blev indviet.

- Det har været et tæt samarbejde mellem Effekt-arkitekterne, entreprenørerne og GAME og med Viborg Kommune som bygherrer, siger Thomas Gissel.

Den gamle industribygning på Nellikevej har været ude for en massiv ombygning, så den i dag står som en multifunktionel sportshal med skatepool, basket- og fodboldbaner, forhindringsbaner, klatrevæg og meget mere. Gadeidrætten er i fokus hos Game, og ideen med stedet er, at den gamle lagerhal skal være tilgængelig for alle.

- Det skulle være et sted, hvor man bare kunne komme og lurepasse lidt og være på sidelinjen. Så kunne man hoppe ind, hvis man havde lyst, fortæller Thomas Gissel.

Tanken med at udnytte bygningens tidligere fundament, men samtidig tilpasse det til gadeidrættens karakter, gør bygningen så speciel. Lysindfaldet er især kendetegnende for bygningen.

- Jeg synes, det er rigtig fedt, at man har tænkt over, at der skal være naturligt lys hele dagen. Vi er jo gadeidræt. Det er det, vi gør. Det er jo noget, der foregår udenfor, men vi er så heldige, at vi har fået tag på samtidig, fortæller den daglige leder.

Blandt tidligere vindere af Arch Dailys pris findes Velodromen i London, som blev bygget i forbindelse med OL i 2012, samt fodboldklubben Bordeaux' stadion.

Viborgensisk bygningsværk modtager international arkitekturpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce