Vintervejr koster kassen

Sidste år kostede det kommunen ekstra 2,4 millioner kroner at holde stier og veje i farbar tilstand med saltning og snerydning. Arkivfoto

Vintervejr koster kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Saltning, grusning og snerydning blev 2,4 millioner kroner dyrere sidste år end det beløb, som politikerne havde budgetteret med.

Viborg: Selv om byrådspolitikerne sidste år havde reserveret næsten 20 millioner kroner - 19.935.000 - til saltning, grusning og snerydning, rakte beløbet ikke til hele året.

Faktisk blev det godt 2,4 millioner kroner dyrere at holde stier og veje fri for sne og at forebygge trafikuheld som følge af is- og sneglatte veje.

Det fremgår af den oversigt over beløb på de enkelte udvalgs budgetter for 2017, som skal overføres til 2018 efter de gængse regler om, at udvalgene år for år kan overføre penge til det følgende budgetår eller trække på næste års budget.

Det er en opgørelse, hvor byrådet skal sige god for, at udvalgene overfører tilsammen 123 millioner kroner, som de ikke har brugt i 2017 til dette års budget.

Overskud i 2016

I 2016 var vinteren tilsyneladende knap så hård som i 2017. I alt fald endte det med, at der blev brugt knap to millioner - 1,9 millioner kroner mindre - på at salte, gruse og rydde sne, end de knap 20 millioner kroner, der også var sat af i budgettet i 2016.

De 1,9 millioner kroner blev lagt i kommunens pengekasse, og derfor bliver det også kommunens samlede kassebeholdning, politikerne trækker på for at dække overskridelsen på de godt 2,4 millioner kroner for 2017.

Den særordning for snerydningen har politikerne indført for at undgå, at det alene bliver teknisk udvalgs budget, der kommer til at hænge på en uforudsigelig overskridelse af udgifterne til at holde veje og stier farbare ved vintertide.

Vintervejr koster kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce