Vold, trusler og ulovlige våben: 19-årig voldsmand dømt

Retten i Viborg dømte en 19-årig mand til ambulant psykiatrisk behandling, efter han blandt andet har været involveret i flere voldsepisoder. Foto: Morten Dueholm

Vold, trusler og ulovlige våben: 19-årig voldsmand dømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg: En 19-årig mand fra Karup var tiltalt for 15 forskellige forhold, da han den 30. april mødte op i Retten i Viborg.

Alt fra vold og ulovlige våben til tyveri og indbrud var på programmet for den unge mand, der har begået det meste af kriminaliteten i selskab med en kvindelig bekendt.

Først var det småtyverierne fra blandt andet Sliktrolden i Viborg, Superbrugsen i Vinderup og Kiwi på Vestervangsvej i Viborg, der blev taget op. Så var det regningen på 2193 kroner fra Bones i Viborg, som manden skred fra i oktober 2016.

Den første voldsepisode, manden var tiltalt for, var fra juli 2016 på Banegårdspladsen i Viborg, hvor den 19-årige sammen med en bekendt havde udsat en kvinde for vold, da han sparkede og slog hende flere gange med knyttet hånd, hev hende i håret, bed hende i begge hænder og efterfølgende sparkede og slog hende, efter hun var faldet til jorden.

Våbenbesiddelse

Der var også to voldsepisoder fra november 2016: En fra Banegårdspladsen i Viborg, hvor han bed en kvinde forskellige steder på kroppen og en fra Sct. Hans Gade i Viborg, hvor manden sammen med den tidligere omtalte bekendte slog en kvinde i hovedet med knyttet hånd, hev hende i håret og sparkede hende på kroppen, da hun lå ned.

Men det sluttede ikke her. Manden var også tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse, fordi han flere gange er blevet stoppet af politiet med knive og en enkelt gang med en bambusstav på sig.

Trusler var også på dagsordenen. Den seneste trussel gav manden den 3. november 2016, hvor han i samtale med sin socialrådgiver truede med at slå en pædagogmedhjælper ihjel.

To indbrud har manden også begået, et i Kølvrå og et i Tørring. Flere gange har den 19-årige også kørt ulovligt på knallert uden styrthjelm og kørekort.

Den 19-årige mand blev efter en mentalundersøgelse dømt til at undergive sig ambulant psykiatrisk behandling, og hans våben blev konfiskeret. Han skal udover at betale sagens omkostninger også betale erstatning til det ene voldsoffer på 23.600 kroner.

Vold, trusler og ulovlige våben: 19-årig voldsmand dømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce