Wilbek roser konstruktive konservative


Wilbek roser konstruktive konservative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborgs kommende borgmester er glad for, at han nu har 30 af 31 byrådsmedlemmer bag sig.

Viborg: Som den største stemmesluger af alle i Viborg Kommune sætter Ulrik Wilbek (V) sig i borgmesterstolen ved årsskiftet.

I et interview med Radio Viborg, lavet onsdag eftermiddag, fortæller Ulrik Wilbek, at han sætter pris på den tilgang, det nuværende borgmesterparti, Det Konservative Folkeparti, har haft til forhandlingerne, efter at parterne dagen efter valget atter satte sig ved forhandlingsbordet. 

- Det Konservative Folkeparti har været utroligt konstruktive i debatten i dag. Alle parter i konstitueringen har forsøgt at give lidt og tage lidt, og vi fik de konservative med ombord både i forhold til det politiske indhold og udvalgsfordelingen. Det er vi utroligt glade for, og det bliver godt for hele kommunen, siger Ulrik Wilbek i interviewet.

Torsten Nielsen var ellers en tydeligt skuffet mand, da det stod klart, at han - trods sit partis fremgang - var blevet fravristet borgmesterkæden. Han talte ligefrem om diktatur, fordi han følte sig sat uden for døren af Venstre og Socialdemokratiet, som hurtigt forbrødrede sig.

- Det er helt naturligt, at man er skuffet, når man er borgmester og så ikke skal fortsætte, så det kan jeg udmærket forstå, konstaterer Ulrik Wilbek.

30 af 31 byrådsmedlemmer står nu bag den kommende borgmester, for også SF har tilsluttet sig, selvom også venstrefløjspartiet skummede efter valget, da borgmesterpilen begyndte at pege Venstres vej.

- I dag fik vi løst op for de der ting og lavet et godt konstitueringsgrundlag, siger Wilbek, som hæfter sig ved, at hans parti opnåede cirka status quo rent stemmetalsmæssigt. Det skyldes især stor opbakning i Bjerringbro og Viborg, påpeger han. 

Ved et pressemøde torsdag fortæller han og de øvrige parter mere om den politik, de vil føre, og om de udvalg, der nedsættes.

Wilbek roser konstruktive konservative

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce