10 ungdomspillere er ikke gode nok til Viborg FF

Som anfører modtog Rasmus Larsen sejrspokalen på vegne af U19-holdet. Han er en af 10 spillere, som ikke er god nok til Viborg FF. Arkivfoto: Thomas Mark


10 ungdomspillere er ikke gode nok til Viborg FF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg FF skriver ikke kontrakt med 10 spillere, der kommer fra FK Viborgs U19-hold. »De er ikke gode nok til A-truppen,« siger udviklingschef.

Det er blot lidt over en uge siden, de på Kirkebækvej afsluttede deres tid som ungdomsspiller i FK Viborg med guldparykker og champagne efter at have vundet U19-divisionen i suveræn stil.

Men et er at vinde den næstbedste række i U19-regi. Noget andet er at træde ind i de voksnes fodboldrækker og være god nok til at gøre sig gældende i en superligatrup.

Skridtet er ganske ofte meget langt, og det kan hele 10 nyudklækkede seniorspillere lige nu sætte sig ind i.

De har alle fået den samme besked af Viborg FF.

»Du er ikke god nok«.

Det drejer sig om: Nicolai Nedergaard, Christoffer Maul Petersen, Magnus Riisgaard Jensen, Rasmus Nørskov Larsen, Emil Simonsen, Kasper Andersen, Henrik Hykkelbjerg Jensen, Kristoffer Horslund, Bratheep Mahendran og Jakob Rauff.

Ingen af dem bliver tilbudt en kontrakt og skal nu altså forsøge at komme ind i varmen på VFF's amatørhold eller i andre klubber.

Tættest på har været Magnus Riisgaard Jensen og Rasmus Nørskov Larsen. Sidstnævnte har endda været på kontrakt, siden han var 15, og i 2013 var han til prøvetræning i engelske Fulham. Men det var ikke nok til, at Viborg FF var klar med en kontrakt nu.

»Det er bedømt ud fra hele pakken, at vi har sagt, at vi simpelthen ikke tror, at Magnus og Rasmus - og de andre - er gode nok til at være med på niveauet i A-truppen i Viborg FF,« siger udviklingschef Orla Højris, som sammen med cheftræner Johnny Mølby og direktør Morten Jensen sidder i det sportslige udvalg og tager beslutninger om kontrakter.

Springet skal gøres kortere

En af Orla Højris' opgaver og visioner som udviklingschef er, at flere af Viborgs ungdomsspillere skal ende i seniortruppen.

Men han erkender, at springet fra U19-spiller til seniorspiller »i øjeblikket er for langt«.

»Og vi skal have fundet ud af, hvordan vi gør springet kortere«.

Rasmus Nørskov Larsen har været på kontrakt hos jer, siden han var 15 år, og har tidligere været til prøvetræning i Fulham. Er det jer, der ikke er gode nok til at talentudvikle på en spiller som ham
»Jeg vil nødigt sige, at FK Viborg ikke har været dygtig nok, for jeg synes, der bliver lavet et fint stykke arbejde. Men vi må sige, at vi ikke har været gode nok. Det kan også skyldes, at folkene omkring seniortruppen ikke har været dygtige nok til at stille præcise krav til, hvad der skal til,« siger Orla Højris.

I missionen om at gøre springet kortere vil Viborg FF til næste sæson tidligere end hidtil hive primært U19-spillere op og træne med seniortruppen, mens de stadig er en del af ungdomsholdet.

»Det gør vi, så de pågældende spillere kan se, hvad der skal til for at begå sig i seniortruppen,« siger Orla Højris.

Han og resten af klubben ser derudover med spænding frem til at få en rapport fra det belgiske firma Double Pass.

Belgierne har kigget på forholdene for talentarbejdet i ikke bare Viborg FF, men i alle superligaklubber og tre klubber fra 1. division, og vil komme med anbefalinger til træningen.

10 ungdomspillere er ikke gode nok til Viborg FF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce