Cheftræner glad for arbejdsro

Steffen Højer er glad for et par måneder, hvor der er mere ro til at arbejde på at finde den optimale fysiske form. Arkivfoto: Annelene Petersen

Cheftræner glad for arbejdsro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steffen Højer er glad for at være i gang med sin første lange opstart som cheftræner. Der venter en vigtig periode forude, men desværre er der fortsat nogle skader i truppen.

Viborg: Vi er tidligt i januar, og Viborg FF skal først spille sin første betydende kamp i 2018, når tidens ustoppelige tand har tygget sig helt frem til den 4. marts.

To måneder med masser af hårde træningspas på kunstgræsbaner i bidende kulde lyder formentlig ikke særligt tillokkende for spillerne, der allerede nu glæder sig til de kampe, hvor der står point på spil.

Men for cheftræner Steffen Højer er det nærmest en gave med et par måneder, hvor der ikke hele tiden er fokus på den næste kamp.

- Det er fantastisk, at vi nu har en lang periode, hvor vi kun behøver at tænke på, at vi skal finde den optimale form samtidig med, at vi hver dag træner de principper, som vi gerne vil have spillerne til at kende til bunds, når vi spiller kampene.

- Vi har arbejdsro og skal ikke hele tiden forholde os til, at vi har en kamp, som vi skal spille, efterevaluere og derefter kigge frem mod en ny. I de her måneder har vi fred og ro til at arbejde hårdt frem mod det, vi vil, siger Steffen Højer, der har flere punkter, som han, assistenttræner Ralf Pedersen og spillerne kommer til at arbejde med.

Det fysiske parameter har han nævnt flere gange, men der er også flere elementer i spillet, som han gerne peger ud.

- For det første skal vi som hold blive bedre til at forsvare. For det andet leverede vi gode kampe offensivt og lavede mange mål, men vi kan godt hente endnu mere på den front. Og så er der mange ting, som vi skal arbejde med i forhold til vores pres. Der er masser af ting at tage fat i, men vi har heldigvis også god tid til det, forklarer Steffen Højer.

I de her måneder har vi fred og ro til at arbejde hårdt frem mod det vi vil.
Steffen Højer, cheftræner Viborg FF

Fortsat ærgerlige skader

Et af de helt store problemer i efteråret var skader i truppen, og desværre har problemet ikke helt sluppet sit tag i truppen.

De fleste spillere kan køre på, men der er fortsat en del udfordringer at slås med.

- Det er lidt ærgerligt, for der er nogle, som vi havde håbet på kunne være med nu. Vi har alle længe gået og krydset fingre for Oliver Thychosen. Han er her ikke endnu, og vi må se i løbet af nogle uger, hvordan verden ser ud for ham.

- Så er der Morten Beck, der desværre har problemer med lysken. Han er ikke med i opstarten i det næste stykke tid, og vi ved ikke, hvor lang tid der går, før han er klar, siger cheftræneren, der også fortsat må undvære Mikkel Vestergaard på ubestemt tid, ligesom Jung Bin Park genoptræner efter sin korsbåndsskade.

- Det er ikke 100 procent, som vi gerne vil have det, men der arbejdes godt og koncentreret, og forhåbentlig når de at få så meget af optakten med som muligt. For optakten bliver ekstremt vigtig i forhold til den måde, som vi gerne vil gøre tingene på i foråret, siger Steffen Højer, der ser januar som en måned, hvor han og den øvrige stab også får et overblik over, hvem de kan regne med i foråret.

Cheftræner glad for arbejdsro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce