De erfarne spillere straffede de unge

Mikkel Jespersen var med hos de erfarne, mens Markus Bay var på det unge hold, og det var de erfarne, der vandt kampen med 4-0. Foto: Morten Dueholm

De erfarne spillere straffede de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg FF havde fredag formiddag arrangeret intern træningskamp, og det blev en god oplevelse for de ældre og erfarne spillere, mens de unge lærte, at fejl bliver straffet hårdt.

Viborg: Det var nærmest symbolsk, at Frederik Mortensen havde en blødende læbe, mens Casper Gandrup gik rundt med vat i næsen efter en blodtud, da Viborg FF's spillere fredag formiddag havde spillet en intern træningskamp.

Det hvide hold med de unge og uprøvede spillere var nemlig blev straffet af det grønne hold, der i vid udstrækning godt kunne ligne en startformation.

Christian Sivebæk sparkede et frispark direkte i kassen, Jacob Vetter sparkede flot en ripost i nettet, mens Andreas Albers var kynisk, da det hvide hold med de unge spillere lavede en opspilsfejl. Dermed stod det 3-0 til det grønne hold ved pausen, hvor der blev byttet flittigt rundt på hvide hold.

I anden halvleg var det igen det grønne hold, der var mest farligt, og det burde faktisk være blevet til flere mål end det enlige, som Christian Moses scorede sidst i kampen.

Kampen i tal
Intern træningskampHold A (grøn): Walter Viitala - Jacob Vetter, Søren Reese (45. Jacob Dehn), Nikko Boxall, Kenneth Nielsen - Christian Sivebæk, Jeppe Grønning, Mikkel Jespersen, Pierre Larsen - Christian Moses, Andreas Albers

Hold B (hvid): Sebastian John - Mads Kjellerup, Jacob Dehn, Nikolaj Leth - Markus Bay, Frederik Mortensen, George Fochive, Casper Gandrup, Simon Søndergaard - Nicklas Røjkjær, Oliver Haurits

Indskiftet på hvidt hold: Sebastian Mourier, Mads Frederiksen, Christopher Maul.

Mål: 1-0 Christian Sivebæk (16.), 2-0 Jacob Vetter (25.), 3-0 Andreas Albers (37.), 4-0 Christian Moses (82.)
Jacob Vetter var en af de unge på det grønne A-hold, og han bød ind med en flot scoring. Foto: Morten Dueholm
Jacob Vetter var en af de unge på det grønne A-hold, og han bød ind med en flot scoring. Foto: Morten Dueholm

Kynismen til forskel

En af de stærkeste på det unge hold var Markus Bay, og han erkendte, at de ældre spillere viste erfaringens styrke.

- Det var bestemt ikke for sjov. Det var virkelig træls at tabe den her kamp. Vi gjorde vores bedste, men vi stod ikke ordentligt på banen, og de andre havde mere rutine og straffede vores fejl, sagde Markus Bay, der trods alt så det som en god oplevelse og nød at få 90 minutters kamptræning.

Cheftræner Steffen Højer mente også, at kampen var særdeles lærerig på flere punkter.

- Man kunne se forskellen i kynismen. Og det er noget, som vi gerne vil fremelske på holdet. Så jeg kan faktisk godt lide, når en ung spiller laver en fejl - og så siger det bum bum - og så ligger bolden inde i målet, sagde Steffen Højer.

- Det er synd for den unge spiller, men det er det, som han lærer af. Det er den hårde måde at lære det på. Men det var den rigtige kynisme, som de mere rutinerede spillere viste i dag, sagde Steffen Højer, der var glad for at se, at der blev taget aggressive løb, og at tingene også blev gjort færdige.

Det er nemlig et af de punkter i spillet, som han meget gerne vil have forbedret i forhold til efteråret, hvor han ind imellem følte, at tingene gik i stå omkring modstandernes felt.

Kamp om pladserne

Viborg FF har haft en uge, hvor der er blevet trænet hårdt, og cheftræneren havde derfor glædet sig meget til at se, hvordan spillerne reagerede på en kamp med den ballast i rygsækken.

- Vi har talt meget om, at når benene er trætte, så skal hovedet tage over. Jeg så fine momenter i kampen, og det er virkelig noget, som vi kan bruge både holdmæssigt og individuelt, når vi skal tale med spillerne. Man kan lære meget af sådan en kamp, sagde cheftræneren.

Der var gjort meget ud af at få den interne træningskamp til at ligne en rigtig kamp. Der var en rigtig dommertrio, og det var rigtig kamptrøjer, der blev spillet i. Og Steffen Højer forsikrede også om, at kampen betød meget for spillerne.

- Spillerne spiller om at komme på holdet. Og det er der en kæmpe kamp i. Der er ingen tvivl om, at de spillere, der har tabt, har en rigtig skidt dag i dag. Det er rigtig grimt at tabe 0-4 til ham, som man gerne vil slå af holdet, sagde Steffen Højer, der også mente, at han kunne lære meget om nogle af de unge spilleres mentalitet ved at observere kampen.

- Jeg vil eksempelvis gerne rose Markus Bay fra det unge hold i dag. Han var rigtig dygtig med bolden og lavede mange gode afleveringer, og han blev bare ved, selv om det så skidt ud for holdet, sagde træneren, som også glædede sig over, at Christian Moses kom på tavlen.

De erfarne spillere straffede de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce