Efter brud i anklen - nu er Kamper endelig smertefri

Jonas Kamper scorede i januar i en træningskamp mod Randers, men siden har han genoptrænet efter et brud i anklen. Arkivfoto: Morten Stricker.

Efter brud i anklen - nu er Kamper endelig smertefri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jonas Kamper har længe været plaget af en skade i foden, som viste sig at være et brud. Nu er han dog tilbage på træningsbanen, hvor han vil prøve at genfinde sit niveau - og forlænge karrieren.

Viborg: Sæsonen 2017/2018 har mildt sagt været en forsømt en af slagsen for Viborg FF's erfarne kantspiller Jonas Kamper.

Han optrådte kun sporadisk i efteråret, da han var plaget af en mystisk skade i foden. Efter nytår virkede han til at være klar og scorede blandt andet i træningskampen mod Randers, men så blev han igen trukket ud af træningen, da en MR-skanning i januar viste, at han siden august måned havde haft et lille brud i den venstre ankel.

Derfor var det nødvendigt at give ham fred i en periode til at få helet bruddet. Og nu føler Jonas Kamper endelig, at det går den rigtige vej for ham.

- Lige nu går det bedre, end det har gjort længe. I denne uge laver jeg øvelser med Lars Møller (fysioterapeut, red.) på banen, og så begynder jeg forsigtigt at blive indlemmet i træningen med holdet i næste uge, siger Jonas Kamper, som naturligvis ærgrer sig over, at skaden har drillet ham så længe.

- Men nu ser jeg fremad. Nu handler det om, at jeg skal tilbage og være den bedste udgave af mig selv, hvilket jeg ikke har kunnet være på grund af skaden, da jeg spillede med store smerter, siger kantspilleren.

- Det har været en frustrerende periode, for der har været gode og dårlige dage. Jeg har aldrig været helt smertefri, men den ene dag kunne jeg træne fantastisk, mens jeg dagen efter var helt skidt, forklarer Jonas Kamper, der i løbet af efteråret begyndte at få tankerne om, at det måske var kroppen, der var ved at sige fra efter en lang professionel karriere.

- Men det er lige meget, om du er 21 år eller 34 år. Hvis du har et brud i anklen, så gør det ondt, og du er forhindret i at gøre dit arbejde, siger han.

Det er ikke lige vand på min karrieremølle det her. Jeg har min fremtid at spille for, og det er da et vist pres.
Jonas Kamper

Fodboldformen mangler

Men nu er Jonas Kamper endelig smertefri. Han har i flere uger været i skarp genoptræning med blandt andet løb i vand, svømning, cykling og løb i en speciel maskine i Randers (anti-gravity, som reducerer kropsvægt, red.), men fra næste uge forventer og håber han, at han igen kan træne almindelig fodbold med holdkammeraterne.

- Jeg plejer heldigvis ikke at bruge så lang tid på at komme i form igen, men det har selvfølgelig været et specielt forløb, hvor det er lang tid siden, at jeg har spillet kontinuerligt. Så jeg har et efterslæb, som jeg kommer til at døje med, siger Jonas Kamper, der er med på, at han skal gøre et stort stykke arbejde for at komme på højde med holdkammeraterne.

- Jeg føler ikke, at jeg er langt efter i min fysiske kvalitet, men fodboldformen mangler selvfølgelig, og den skal jeg have bygget på igen. Så det kommer til at tage lidt tid, inden jeg kan holde til 90 minutter igen. Men mit fokus er først og fremmest på, at jeg nu kan gøre mine ting fri for smerter, så jeg kan bidrage mest muligt, siger han.

Har mod på meget mere

En ting er, at sæsonen i 1. division er kort og kompakt, og at Jonas Kamper derfor har travlt, hvis han skal nå at være i spil til ret mange kampe.

Noget andet er, at den 34-årige kantspiller har kontraktudløb til sommer, og derfor også spiller for sin fodboldfremtid.

- Det er ikke lige vand på min karrieremølle det her. Jeg har min fremtid at spille for, og det er da et vist pres. Jeg har forsøgt at slå det ud af hovedet i den seneste tid.

- I første omgang skal jeg være fit og smertefri, for så kan jeg gøre en forskel. Jeg ved, hvad jeg indeholder, men jeg skal være klar først. Derefter må vi se, hvor mange minutter jeg kan spille mig til. Det er op til trænerteamet at beslutte, om jeg kan bidrage, siger Jonas Kamper, der føler sig overbevist om, at han stadig kan gøre en forskel.

- Jeg håber, at jeg kan bidrage til, at VFF opnår målsætningen om at rykke op. Det er det, der får mig til at tage til Viborg og træne hver eneste morgen, så jeg kan blive bedre og hjælpe mine holdkammerater. Det er min klare førsteprioritet, siger Jonas Kamper, der ikke forventer at tage en beslutning om fremtiden før til sommer.

- Vi må se, hvordan situationen ser der. Så kan vi vurdere, om mit bidrag har været nok for Viborg og nok for mig. Mentalt føler jeg mig frisk, og jeg har stadig følelsen af, at jeg kan bidrage, og jeg synes stadig, at det er sjovt. Og så længe jeg gør det, så vil jeg gerne fortsætte, siger Jonas Kamper.

- Hvis jeg ikke havde den følelse, så kunne jeg ligeså godt sætte mig ned og give op - og der er jeg altså slet ikke endnu. Jeg har mod på meget mere, siger han.

Efter brud i anklen - nu er Kamper endelig smertefri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce