Forsvarsspiller kæmper for sin plads

Jacob Dehn kæmper videre for sin plads i Viborg FF's midterforsvar. Foto: Danni Kristensen

Forsvarsspiller kæmper for sin plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacob Dehn var onsdag den erfarne anfører på et ungt Viborg FF-hold i en testkamp. Selv om meget tyder på, at Nikko Boxall har overhalet ham i forsvarshierarkiet, så kæmper han videre for sin plads.

Side, Tyrkiet: Jacob Dehn er blot 22 år, men i onsdagens testkamp mod ukrainske Balkany Zorya var det ham, der som en af de rutinerede støttepiller fik anførerbindet om armen og skulle være en solid og driftsikker del af et Viborg-mandskab, som ellers holdt en gennemsnitsalder på lige over 20 år.

- Det var da sjovt at prøve. Jeg har det sådan, at jeg altid gerne vil tage en masse ansvar - uanset hvilket hold jeg spiller på. Men i dag skulle jeg virkelig gøre tage ansvaret, og det var en god test for mig, at jeg skulle gå forrest, sagde Jacob Dehn, der fandt det naturligt at glide ind i den rolle.

VFF var til kampen skiftet til en lidt ny 3-4-3 formation, og onsdagens anfører mente godt at kunne se, at formationen lige krævede tilvænning. Han mente dog, at VFF fik flyttet bolden fint rundt og kom til at sidde tungt på opgøret.

- Vi manglede lige det sidste for at skabe de store chancer, men omvendt holdt vi jo også dem helt væk, sagde Jacob Dehn.

- Når vi spiller et nyt system, så udfordrer det os. Vi skal lige tænke os ekstra om. Det hele er ikke på rygraden, og det er i mine øjne rigtig fint, at vi lige skal bruge hjernen en tand mere end normalt.

- Jeg synes, at jeg gik ind og ledede det fint. Vi råbte lidt meget af dommeren til tider. Der ville jeg gerne have, at vi spillede videre og koncentrerede os om fodbolden, så jeg måtte lige have fat i nogle af de unge og forklare dem, at det var det, vi skulle, sagde han.

Hvis det skulle ske vil jeg da være skuffet. Men jeg kan ikke gøre andet end at vise mine kvaliteter hver dag, så skal jeg nok komme på holdet.
Jacob Dehn, forsvarsspiller i Viborg FF

Tror på sig selv

Årsagen til, at Jacob Dehn spillede onsdagens kamp med de unge og ikke søndagens kamp, er svær at udlægge som andet, end at nyindkøbet Nikko Boxall lige nu står forrest i køen til pladsen ved siden af Søren Reese i VFF's midterforsvar.

- Der er kommet en ny konkurrent, og han har fået nogle testkampe og har vist sig frem. Jeg tror dog stadig så meget på mig selv, at hvis jeg rammer mit niveau, så skal jeg nok spille mig ind på holdet, sagde Jacob Dehn, som brugte rigtig lang tid som træningsspiller, før han i løbet af efteråret fik erobret pladsen, som måske nu er ved at glide ham af hænde igen.

- Hvis det skulle ske, vil jeg da være skuffet. Men jeg kan ikke gøre andet end at vise mine kvaliteter hver dag, så skal jeg nok komme på holdet. Nu skal vi spille den sidste test på søndag, og jeg glæder mig da til at se opstillingen til den kamp, sagde han.

Forsvarsspiller kæmper for sin plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce