Højer rystede posen: Vi trængte til ny energi

Jacob Dehn var en af de fire nye, der startede inde for Viborg FF mod HB Køge. Arkivfoto: Morten Stricker.

Højer rystede posen: Vi trængte til ny energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire nye spillere havde fundet vej til startopstillingen mod HB Køge - og kampen om pladserne er også ganske åben til "finale-opgøret" mod Brabrand på søndag.

Herfølge: Fire nye i startopstillingen.

Det var noget af en bombe, som træner Steffen Højer smed i kampen mod HB Køge. Ude var de sikre kort i startopstillingen gennem hele foråret: Mikkel Knudsen, Christian Sivebæk, Pierre Larsen og Christian Moses, mens Jacob Dehn, Jonas Kamper, Casper Gandrup og Jung-Bin Park startede inde.

- Vi trængte til noget ny energi, konstaterede Steffen Højer efter kampen, hvor Dehn, Kamper og Gandrup var blandt de bedste hos Viborg FF - mens det kneb noget mere for Jung-Bin Park.

- Jeg så nogle træthedstegn hos nogle spillere. Både Sivebæk og Pierre, der spiller på kanterne har savnet lidt både mentalt og fysisk, så vi gav dem en lille pause, fortalte træneren og fortsatte:

- Kamper har trænet godt med i lang tid og gjorde det godt, da han kom ind oppe i Hjørring, så han fik chancen. Gandrup skulle komme ind med den her uimponerethed, som han viste rigtig fint i dag. Han gik ind og spillede med fart og teknik, så det var bevæggrunden for valget.

- Nu har vi endelig den her brede bænk, som vi måske har haft på papiret hele året, men nu har vi den altså også i virkeligheden. Vi tænkte, at det var i dag, vi skulle bruge den, sagde Højer.

Med de nye spillere på banen skiftede Viborg FF også taktik fra en 4-4-2 til en 3-4-3 i angrebsspillet og 4-5-1, når der skulle forsvares.

- Det handlede både om spillerne og systemet. Med Dehn får vi en god højrefod ind, og vi har en dygtig spiller i Jung-Bin Park. Så vi ville også gerne have noget mere fodboldspil ind på holdet, og det prøvede vi på den her måde.

Accepterer reservetjans

Mikkel Knudsen måtte skifte sin normale faste plads som højre back ud med en plads på bænken. Han fik meldingen om, at han ikke skulle starte inde tirsdag, hvor Steffen Højer fortalte om udskiftningerne.

- Vi var nogle stykker, der blev valgt fra, og der er ikke det store i det. Steffen mente, at der skulle nogle friske folk ind med ny energi, og sådan er det. Jeg føler, at pladsen er åben. Vi er stadig i en situation, hvor vi selv kan afgøre det, og jeg er klar til at spille igen næste gang, sagde Mikkel Knudsen og fortsatte:

- Det har været op og ned for mig i Viborg. Jeg synes, at jeg startede fint i de første kampe, men jeg har ikke helt ramt det niveau, jeg gerne ville. Vi har spillet nogle gode kampe forsvarsmæssigt, og der har også været kampe, hvor det ikke er gået så godt for mig, men jeg skal nok finde mit niveau. Jeg har stået i en lignende situation før, hvor jeg er kommet godt ud af den, sagde backen.

Resultatet er det vigtigste

En anden spiller, der ikke startede inde - men kom ind i anden halvleg - var Christian Sivebæk. Han var for mange overraskende henvist til bænken.

- Spørger du Sivebæk, vil han nok sige, at han også kunne have startet inde i aften efter en fantastisk sæson. Men det er hele tiden den vurdering af, hvad vi gerne vil have og får ud af de forskellige spillere, sagde Steffen Højer.

Sivebæk selv accepterede fuldt ud reservetjansen, men han mente også, at han er et oplagt bud til en startopstilling mod Brabrand.

- Jonas kom ind og scorede, så det var fantastisk godt. Jeg har ingen personlige agendaer lige nu. Det handler bare om, at vi skal have de rigtige resultater, sagde Christian Sivebæk.

- Igennem hele sæsonen har jeg vist, at jeg er berettiget til at skulle spille med otte mål og 13 assist. Om jeg skal spille på søndag er op til Steffen at vurdere, men jeg ved, at jeg har noget at bringe. Det vigtigste er dog, at vi får det resultat, vi skal bruge.

Steffen Højer pegede også på, at resultaterne her-og-nu er vigtigere end at have en fast stamme af spillere, der starter inde.

- For mig og klubben var det bare vigtigt at slå fast, at det ikke handler om, hvem der spiller på banen. Det handler om, at både dem, der spiller på banen og dem, der sidder på bænken, gør alt for, at vi skal vinde til sidst, sagde Steffen Højer.

Så det er også åbent, hvem der kommer til at spille på søndag?

- Det er fuldstændig åbent. Nu ser vi de kommende dage, hvem der ser fit og frisk ud til træning, og så vælger vi et hold, der kan vinde over Brabrand, sagde Steffen Højer.

Højer rystede posen: Vi trængte til ny energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce