Kontramelding fra DBU: Ny regel om oprykning bliver trukket tilbage

FK Viborg kan også i fremtiden juble over at vinde U19 divisionen som her i 2017 - men ikke over at rykke op. Arkivfoto: Thomas Mark

Kontramelding fra DBU: Ny regel om oprykning bliver trukket tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere klubber har ytret ønske om ikke at få indført reglen om en enkelt oprykning-/nedrykningsplads mellem U19-divisionen og -ligaen. Derfor bliver den nye regel alligevel ikke til noget.

Viborg: En førsteplads er lig med oprykning.

Det var den regelændring, som folkene i Viborg FF så frem mod at tage i brug, når U19-divisionen igen skulle sparkes i gang.

Men den regel bliver alligevel ikke til noget.

Læs også: Nu kan VFF's U19-hold rykke op ved at vinde rækken

DBU har nemlig sendt en meddelelse rundt til klubberne, om at regelændringen er trukket tilbage efter ønske fra en række klubber.

- Vi modtog en skrivelse i elitegruppen med et ønske om at sætte regelændringen på standby, da flere klubber mente, at der var behov for at diskutere det yderligere. Det har vi valgt at lytte til, fortæller Kim Hallberg, der er elitechef hos DBU.

I mange sæsoner har det været sådan, at DBU ud fra nedskrevne kriterier og en subjektiv vurdering afgør, hvem der skal spille i landets bedste og næstbedste række.

Den tanke blev dog udfordret af Kommissionen for National Talentudvikling - en samling af danske fodboldeksperter, der arbejder med strukturen for talentudvikling. De foreslog blandt andet op- og nedrykning for at få mere på spil i kampene.

I første omgang gik DBU med på idéen, men med indsigelsen fra flere klubber, har man altså valgt at trække regelændringen tilbage.

- Det er altid for og imod, om man skal spille om at vinde samt rykke ned og op. Vi ville gerne ændre til, at der var lidt mere at spille for. Både i toppen af ligaen, men også i den anden ende. Men vi er i tæt dialog med klubberne, og vi lader det ikke sidde overhørig, hvis de har særlige ønsker, siger Kim Hallberg.

Derfor kommer regelændringen heller ikke til at ske, medmindre klubberne selv udtrykker ønske om det.

- Nej, vi kommer ikke til at rulle det ud igen, når klubberne har meldt tilbage, at det ikke er noget, de ønsker. Vi forventer, at de kommer tilbage til os, hvis ønsket om en ændring skulle opstå, slutter elitechefen.

Kontramelding fra DBU: Ny regel om oprykning bliver trukket tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce