Sen Køge-udligning og brændt straffe kostede to point

Viborg FF spillede onsdag aften kamp mod HB Køge i Herfølge. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Sen Køge-udligning og brændt straffe kostede to point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg FF måtte nøjes med 1-1 ude mod HB Køge efter at have været foran med 1-0 helt frem til det 89. minut. Et brændt straffe af Andreas Albers i overtiden gjorde bare yderligere ondt. Der er dog status quo i kampen om tredjepladsen, da Vendsyssel også tabte point.

Herfølge: Det spidser til i den danske 1. division, hvor der inden dagens runde resterede to kampe.

Her skulle Viborg i en af rundens mest spændende kampe ude møde HB Køge, som sammen med Viborg FF og Vendsyssel kæmper om den tredjeplads, der kan give Superliga-playoff.

På den lune aften i Herfølge havde VFF-træner Steffen Højer valgt at ryste posen godt og grundigt. Fire spillere var skiftet ud: Mikkel Knudsen, Christian Sivebæk, Pierre Larsen og Christian Moses var erstattet af Jacob Dehn, Jonas Kamper, Casper Gandrup og Jung-Bin Park - og Viborg FF spillede med en blanding af 3-4-3, når holdet angreb og 4-5-1 i forsvaret i stedet for den klassiske 4-4-2.

I begyndelsen virkede det til, at Viborg FF lige skulle finde sig selv med de nye spillere og det nye spilkoncept, og der var langt mellem chancerne og det flydende spil. Det gjaldt i øvrigt begge hold.

Der skulle også lidt af en tilfældighed til at åbne kampen op. En bold blev forlænget af et HB Køge-hoved, og energisk satte Jonas Kamper jagten ind på bolden. Da Kamper begyndte sit løb omkring fem meter bag sin modstander, virkede det som en svær bold, men ukueligt gik Kamper efter den, og da han var klart hurtigst nåede han bolden først, fik prikket den fremad banen og nåede den igen selv først, hvor han sparkede den sikkert ind til 0-1 efter 15 minutters spil.

Målet ændrede ikke meget for kampen. Viborg FF kom lidt bedre med i boldbesiddelse, og HB Køge virkede i store perioder ufarlige. Dog var HB Køge småfarlige i et par omgange. En skidt bold fra Park gav hjemmeholdet en chance, som blev sendt lige over mål. Sebastian John, der ellers havde spillet en udmærket første halvleg, var lige ved at forære et mål væk, da han varmede bolden for længe og var lige ved at blive tacklet.

Mere blev det ikke til i en chancefattig første halvleg.

Dramatisk afslutning

Viborg FF kom ud til anden halvleg med en temmelig destruktiv tilgang til kampen. Fokus så ud til at være på at forsvare føringen hjem - blandt andet illusteret ved at sætte Mikkel Jespersen ind som erstatning Jung-Bin Park, så man havde en meget kompakt midtbane.

HB Køge kom frem til en del chancer, men langt de fleste var ufarlige forsøg, som enten røg over, eller som Sebastian John kunne tage sig af.

Ved et enkelt tilfælde brændte det dog meget på, da John var på glatis mod den store Bozga fra HB Køge, som headede bolden tilbage i feltet, hvor Jacob Dehn reddede inde på stregen, ved at heade bolden op på overliggeren.

Det lignede længe en Viborg-sejr, men i det 89. minut lykkedes det HB Køge at slippe igennem Viborg's defensiv. På noget så uskyldigt som et indkast sejlede bolden gennem feltet, og ved bagerste stolpe kunne Martin Koch Heldsted sende den ind til 1-1 i en situation, hvor Viborg FF's defensiv mildest talt ikke så godt ud.

Men dramatikken var langt fra slut. I overtiden tilkæmpede Søren Reese sig noget, der lignede et tyndt straffe. Det skulle Andreas Albers sparke, men et svagt skud ødelagde både Albers' forårsstatistik med mål i hver anden kamp og Viborg FF's mulighed for at vinde kampen.

Det sluttede 1-1 i Herfølge - lige som det i øvrigt gjorde mellem Vendsyssel og Nykøbing, og dermed er der fuldstændig status quo i kampen om tredjepladsen, hvor Viborg FF forsat sidder på pladsen a point men via en et-mål bedre målscore end Vendsyssel.

Sen Køge-udligning og brændt straffe kostede to point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce