Små, teknisk dygtige U17-spillere skal samles om kulturen

FK Viborgs U17-hold kommer ikke til at skabe resultater på fysikken, men potentialet i form af teknisk dygtige spillere er til stede, lyder det fra træner Kenneth Sloth Kristiansen. Arkivfoto: Preben Madsen

Små, teknisk dygtige U17-spillere skal samles om kulturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

U17-træner Kenneth Sloth Kristiansen har først og fremmest fokus på udvikling og kultur hos det nye kuld af unge talenter, hvor potentialet er større end den fysiske fremtoning.

Viborg: I FK Viborg-regi har vi i de senere år vænnet os til, at U17-holdet resultatmæssigt har været blandt de bedste hold i divisionen - og i 16/17-sæsonen var U17 endda med i landets bedste række, ligaen.

Men det er et åbent spørgsmål, hvorvidt U17-holdet igen i år er at finde helt oppe blandt de allerbedste i stillingen, når sæsonen lakker mod enden.

Det mener i hvert fald holdets træner, Kenneth Sloth Kristiansen. Og det er ikke fordi, spillerne ikke er dygtige. Men de kan komme en smule til kort på... Ja, højden:

- Det er nogle individuelt og teknisk dygtige spillere på et meget højt niveau. Men det er også nogle små spillere, som er blevet fysisk overmatchet i nogle af testkampene, fortæller træneren om optaktskampene, der er endt med en nulløsning mod B93 samt nederlag til OB, Silkeborg og Randers - henholdsvis 1-5, 1-5 og 2-4.

Træneren fortæller dog også, at testkamene ikke nødvendigvis giver et retvisende billede af holdets niveau.

- Vi har haft nogle svære testkampe, og mange er kommet sent ind i opstartsprogrammet. Så vi kommer også til at bruge nogle af de første turneringskampe til at teste holdet af. Jeg er stadig nysgerrig på at se nogle konstellationer, for vi har endnu ikke stillet med det hold, som man kan forvente at se i turneringen, siger Kenneth Sloth Kristiansen.

Han har blandt andet måttet undvære Mads Frederiksen, der i sidste runde var med på bænken for Viborg FF's førstehold, lige som Frederik Pedersen flere gange har trænet med A-truppen.

Arbejde med kulturen

Point på kontoen er vanen tro heller ikke det, der fylder mest hos Kenneth Sloth Kristiansen i optakten til sæsonen.

- Først og fremmest skal vi have truppen samlet og skabt en kultur omkring, hvordan vi træner og i forhold til, hvordan vi forbereder os. Så vi har talt en del om træningsprincipper og -kultur, siger U17-træneren og fortsætter:

- Vores trup skal bygges op omkring det potentiale, vi har. Vi har intet mål omkring placering, men arbejder i stedet ud fra klubbens ambitioner om at udvikle spillere, der på sigt kan gøre sig på førsteholdet.

Fra den nye sæson skifter FK Viborg navn til Viborg FF på U17- og U19-niveau. Spillerne er derfor ikke længere knyttet til andre moderklubber end Viborg FF og kan derfor ikke sendes tilbage til eksempelvis SIK eller Ravnsbjerg, hvis den pågældende spiller ikke lige er inde omkring førsteholdet på U17.

- Så benytter vi os af Hald Ege Efterskoles hold til dem, der ikke spiller. Men ellers betyder det ikke det store i hverdagen. Det er mest en fordel, hvis en spiller skal med i en divisionskamp, for så er spillertilladelsen i Viborg FF, og det hænger godt sammen med strategien om at matche spillerne opad, så de får de bedste muligheder for at udvikle sig, konstaterer Kenneth Sloth Kristiansen.

Viborg FF's U17-hold spiller første turneringskamp ude mod Thisted lørdag klokken 15.00.

Små, teknisk dygtige U17-spillere skal samles om kulturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce