Sportschef: En udfordring løst - og så videre til den næste

Jesper Larsen har fortsat arbejde at gøre i transfervinduet. Arkivfoto: Morten Dueholm

Sportschef: En udfordring løst - og så videre til den næste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Larsen er rigtig glad for, at det er lykkedes at lande Ingvar Jónsson som ny målmand i klubben. Det betyder dog langtfra, at han er færdig med at handle på sommerens transfermarked.

Viborg: Viborg FF's sportschef Jesper Larsen har i de seneste måneder set nærmere på rigtig mange målmænd.

En intens jagt på en ny keeper sluttede torsdag, da klubben kunne præsentere islandske Ingvar Jónsson som ny målmand i klubben.

Og det var en tilfreds sportschef, der kunne sætte ord på sit "bytte".

Den 28-årige islænding passer nemlig præcis på den type målmand, som man ønskede at finde, da jagten begyndte for et par måneder siden.

- Der er tale om en rutineret målmand, som virkelig har prøvet noget før. Han har den islandske mentalitet, som passer rigtig godt ind her hos os. Vi tror på, at han kan skabe noget ro. Og så har han vist os, at han er en kvalitetsmålmand, siger Jesper Larsen.

Men han er en målmand, der ikke har kunnet spillet sig på holdet i Sandefjord efter en skade. Hvor sikre er I på, at han kan slå til?

- Det er netop vores held, at han ikke kunne spille sig på holdet i Sandefjord. Det er sådan, at vi vælger at se på det. For havde han kunnet det, så kunne vi ikke komme i nærheden af ham i vores situation, siger sportschefen.

- Undervejs i den her proces har vi kunnet konstatere, at vi ikke har gjort tingene lettere for os selv i forhold til at rekruttere. Vi er altså hverken første- anden eller tredjevælger. Vi er en del længere nede, så vi skal finde det rigtige, som passer til os - og det synes vi, at Ingvar gør, siger Jesper Larsen.

Den 28-årige islænding er blevet tilknyttet på en lidt utraditionel 18 måneder lang kontrakt gældende til udgangen af 2019. Det er begge parter tilfredse med.

- Det er blandt andet sket, fordi vi ved, at vi i Lucas Lund har en fremtidens målmand på vej. Det er vi slet ikke i tvivl om. Vi har stor tiltro til ham. Og vi er klar over, at hvis vi nu lavede en fem-årig kontrakt med en anden målmand, så vil Lucas måske tvivle på, at vi troede på ham, siger Jesper Larsen.

Med Ingvar Jónsson i truppen råder VFF nu over en målmand i periferien af det islandske landshold, en finsk landsholdsreserve og en dansk ungdomslandsholdmålmand.

- Det er i mine øjne rigtig positivt. Vi havde et ønske om at styrke vores målmandsposition, og det har vi gjort markant. Jeg vil ikke gå i detaljer med økonomien, men vi har valgt at prioritere, at det var en position, som vi skulle styrkes på, siger Jesper Larsen

Mangler stadig at handle

Målmandspositionen har været et af de helt store punkter på sportschefens to-do-liste, men det er ikke det eneste.

- Der er stadig udfordringer. Specielt omkring vores forsvar, hvor vi skal have noget ind. Men vi kommer ikke til at tage noget ind bare for at gøre det. Det skal være det rigtige - og vi skal være sikre på, at det er bedre, end det vi har, siger Jesper Larsen, der kan fortælle, at der har været mange muligheder i spil - og det er der fortsat.

- Det kan måske være svært for omgivelserne at forstå, hvorfor vi ikke bare lige gør det eller gjorde det for en måned siden. Men det er et stort puslespil. Og vi kan ikke tillade os at vælge og vrage. Vi er i en position, hvor vi vælger, når de andre har spist færdig, siger han.

- Det er vilkårene, men vi ved også, at man med lidt is i maven kan lykkes med rigtig gode ting i løbet af de kommende uger, siger Jesper Larsen.

- Vi har stadig en plan, men vi ville da gerne have haft løst det hele for nogle uger siden. Det havde vi håbet på, men det kunne vi ikke. Nu har vi i første omgang løst målmandssituationen og så må vi se, hvor hurtigt vi kan løse de andre udfordringer, siger sportschefen, som ikke vil sætte en anden deadline end transferdeadlinen den 31. august.

Sportschef: En udfordring løst - og så videre til den næste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce