U19-holdets stjerner er væk - nu skal andre træde i karakter

Nikolaj Leth og flere andre profiler fra U19-holdet vil formentlig ikke komme i spil til ret mange kampe. Arkivfoto: Preben Madsen

U19-holdets stjerner er væk - nu skal andre træde i karakter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre markante profiler er rykket op på førsteholdet og en enkelt er taget til Silkeborg. Viborg FF's U19-hold må se bort fra flere bærende spillere, men træner Jakob Mouritsen tror at andre vil lyse op i fraværet.

Viborg: Tobias Bech, Nikolaj Leth og Lucas Lund. Og læg dertil Oliver Haurits, som er rykket til Silkeborg.

Jo, det er en markant firkløver, som Viborg FF's U19-træner Jakob Mouritsen ikke har til sin rådighed, selvom spillerne har alderen til at tørne ud for holdet.

Men de unge spillere er lige nu et andet sted i deres karriere, og selvom Bech, Leth og Lund reelt set sagtens kunne få kampe for U19-holdet, så regner Jakob Mouritsen ikke med dem på sit holdkort.

- De træner alle tre fast med førsteholdet, hvor Tobias Bech dog er skadet og har været det noget tid. Nikolaj Leth er lige nu tæt på førsteholdet, og det samme må man sige om Lucas Lund, nu da målmandskabalen faldt sådan ud, at han er én af to målmænd i førsteholdstruppen. Så han skal formentlig med, hver gang førsteholdet spiller, konstaterer U19-træneren.

Derudover er de tre spillere også først og fremmest tiltænk at spille for reserveholdet, og selvom der er flere U19-kampe end reserveholdskampe, så er det ikke spillere, Jakob Mouritsen regner med.

- Men så er der andre, der skal gå forrest. De skal ind med lidt bredere albuer og vise sig frem kamp efter kamp. Vi begyndte træningen for snart fire uger siden, og især i de sidste par uger, er flere trådt i karakter. Det er en dejlig gruppe drenge, der står sammen, og det har de også vist i opstarten, fortæller Jakob Mouritsen.

Det har blandt andet betydet sejr over ligaholdet AaB i en træningskamp, hvor det også er blevet til uafgjort mod et andet ligahold, OB - og et nederlag til modstanderen i den første runde af U19-divisionen, Thisted.

- Der har været et par gode resultater, og det har også været godt for truppen at se, at vi har talent og gåpåmod til at udfordre hold, som er placeret over os, siger træneren.

Håbløst af DBU

Jacob Mouritsen går ind til sit andet år i streg som U19-træner i Viborg FF, efter han overtog fra Ralf Pedersen i starten af sidste sæson.

Her vil han lige som sidste år navigere holdet gennem sæsonen med et delt fokus på at udvikle teknik, talent og vindermentalitet, som meget snart bliver afgørende for talenterne.

- Når du er seniorspiller handler det pludselig 100 procent om at vinde. Det skal man begynde at lære på U19, hvor det modsat de yngre årgange er i orden at spille taktisk, hvis man er foran med et mål eller to med 10 minutter igen af kampen. Resultatfodbold bliver vægtet højere, siger Jakob Mouritsen.

Derfor ærgrer det også træneren, at DBU i 11. time har valgt at trække den oprykningsplads tilbage, som unionen ellers havde sat U19-divisionens hold i sigte.

- Det er håbløst. Men det er bare endnu et bevis på, at DBU nok er vores allesammens organisation, men de har ikke bukserne på. Når de store klubber brokker sig, så står de ikke ved det, de selv har besluttet. Det er ærgerligt, men vi kan ikke gøre så meget ved det, og vores arbejde består stadig i at skabe spillere til førsteholdet. Vi ville dog frygtelig gerne have spillet om en oprykning, konstaterer træneren, der tror på, at Viborg FF kan nå en placering i toppen, om end han ikke tør påberåbe sig en favoritværdighed i puljen.

Viborg FF's U19-hold spiller første kamp lørdag klokken 15 ude mod Thisted.

U19-holdets stjerner er væk - nu skal andre træde i karakter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce