Viborg FF har brugt kamppausen til at samle energi

Steffen Højer har fået flere spillere tilbage i løbet af kamppausen. Arkivfoto: Morten Dueholm

Viborg FF har brugt kamppausen til at samle energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg FF var inde i en god gænge før et par ugers kamppause, men i stedet for at ærgre sig over en brudt rytme, så har spillere og trænere brugt pusterummet til at samle kræfter og gøre klar til den sidste hektiske fase af efteråret.

Viborg: Viborg FF har haft et par ugers kamppause siden den seneste kamp mod HB Køge.

Og selv om pausen altså afbrød et VFF-hold midt i en god rytme, så var det ikke decideret uvelkomment i cheftrænerens øjne.

- Jeg hverken tror eller håber, at det her break kommer til at betyde noget negativt. I stedet skulle det gerne betyde, at vi lige har fået den sidste energi til de resterende kampe i efteråret.

Dem er der syv af - de tre af dem i de kommende otte dage.

- Nogle spillere har brugt pausen til at komme til hægterne. Andre har brugt den til at få lidt flere kampminutter i benene i vores reservekampe, og så har vi fået nogle spillere klar igen. Så vi har brugt pausen til at samle op på de ting, som man ikke kan pille så meget ved, når det hele kører, siger cheftræner Steffen Højer, som ser pausen som en puster før et relativt tæt program lukker efteråret.

Vigtige uger

Efter søndagens kamp mod Silkeborg skal VFF en tur til Fredericia allerede torsdag, hvor endnu en topkamp venter. Søndagen efter skal de grønne spille en udekamp mod Roskilde - og herfra kommer kampene så som perler på en snor i den næste måneds tid indtil udekampen mod Nykøbing den 25. november.

- Der venter os vanvittigt vigtige uger, som virkelig kan rykke rigtig meget i tabellen. Vi kan lukke de andre ind, men vi kan også vælge at sige farvel og tak til dem - i hvert fald for en periode - hvis vi kommer godt gennem de næste uger, siger Højer.

En af VFF's konkurrenter, Fredericia, har valgt at spille en træningskamp i kamppausen, men det var ikke aktuelt hos VFF, hvor man i stedet doserede træningen hårdere hos stamspillerne, mens de øvrige blev sendt i kamp på reserveholdet.

Årsagen til kamppausen var, at udekampen mod Fredericia blev rykket på grund af landsholdsudtagelser - og cheftræneren erkender, at han da helst ville have holdt kamprytmen intakt.

- Det er da ærgerligt, at vi nu skal spille en torsdag i Fredericia og så igen to en halv dag senere i Roskilde, men det er vilkårene, så det vil jeg ikke klage over. Jeg vil i stedet glæde mig over, at vi i mellemtiden også er ved at få folk tilbage fra skader og dermed har flere til rådighed. Og vi kommer til at bruge truppen i den kommende uge.

Klar til sidste træk

Hos spillerne vælger man også at se positivt på et lille pusterum inden de sidste kampe i 2018.

- Det har været fint med en lille kamppause. Især fordi vi gik ind til pausen med en god fornemmelse. Dermed ikke sagt, at vi har vundet noget som helst endnu, men jeg og et par andre var lidt belastet op til pausen, og vi har kunnet komme op over toppen igen, så vi er klar til det sidste tætte program, siger anfører Jeppe Grønning.

- Jeg ville da gerne bare have spillet videre med en uges mellemrum, men jeg synes, at vi kan vende det til noget positivt og blandt andet bruge pausen til at forberede os ekstra grundigt på kampen mod Silkeborg, siger anføreren.

- Nu skulle folk jo gerne være friske, da vi har haft muligheden for at gøre det, som var bedst for den enkelte, siger han.

Viborg FF har brugt kamppausen til at samle energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce