- De siger, at vi får tæv i alle kampe

Thilde Frandsen og holdkammeraterne på Viborg HK's U16-hold kommer på svære opgaver i denne halvsæson. Foto: Johnny Pedersen

- De siger, at vi får tæv i alle kampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thilde Frandsen og Signe Vetter er blandt profilerne på Viborg HK's U16-hold, som ikke er spået mange chancer i landets bedste række.

Viborg: Det var en flot præstation i sig selv, at Viborg HK's U16-piger før jul kvalificerede sig til landets bedste række, ligaen, på bekostning af blandt andre SINE Håndbold og TTH Holstebro Ungdom.

Viborg HK-talenterne fik dog i den første kamp i ligaen vished om, at det bliver svært at hente point blandt de bedste hold i Jylland. Mejdal-Halgård, som ikke er blandt topfavoritterne i ligaen, vandt klart over VHK med cifrene 27-19.

- Vi er underdogs i ligaen. Alle andre (spillerne på de andre hold, red.), har sagt, at vi får tæv i alle kampe, så vi går efter at vise, at de tager fejl, sagde 16-årige Thilde Frandsen efter nederlaget til Mejdal-Halgård.

Signe Vetter har et godt skud, og det bliver der brug for i U16-ligaen. Foto: Johnny Pedersen
Signe Vetter har et godt skud, og det bliver der brug for i U16-ligaen. Foto: Johnny Pedersen

Kan meget mere

Thilde Frandsen er højre fløj og blev trods sin unge alder udtaget til U18-holdet, da Viborg HK i december spillede den afgørende kamp om at komme i ligaen - og tabte knebent. Hun fik endda fuld spilletid, så hun må regnes for at være en af profilerne på det U16-hold, som nu skal forsøge at overraske mod på papiret bedre modstandere.

- Vores målsætning må være at få point, og vi kan sagtens. Vi skal bare stå sammen, sagde Thilde Frandsen, som ikke mente, at Viborg HK levede op til vanlig standard mod Mejdal-Halgård.

- Det var bestemt ikke vores niveau. Vi fik bare en dårlig start (kom bagud 0-6, red.), og det blev for meget enkeltmands-præstationer i stedet for at spille sammen som et hold. Vi viste slet ikke, hvad vi kan, sagde Thilde Frandsen, som er fra Roslev og spillede i HF Mors, inden hun for et par år siden søgte nye udfordringer i Viborg HK.

- Jeg skal gå på Viborg Katedralskole og bo på kollegiet, så jeg bliver i Viborg HK i hvert fald tre år endnu, sagde Thilde Frandsen, som er rigtig godt tilfreds med at være i klubben.

Vetter valgte håndbolden

En anden af profilerne på Viborg HK's U16-hold er 15-årige Signe Vetter, som altså kun er førsteårs U16-spiller.

Hun blev topscorer mod Mejdal-Halgård og viste prøver på, at hun trods en spinkel krop har et farligt hopskud. Men de seks mål fra hendes hånd var langt fra nok til point.

- Det er svært at komme tilbage efter så dårlig en start. Men vi prøvede i det mindste. Vi vidste, hvad de kom med, men vi fik bare ikke udført de opgaver, som vi havde fået (af træneren, red.), sagde Signe Vetter.

Det var blandt andet et offensivt forsvar, som skulle tage brodden af Mejdal-Halgård, der mislykkedes for hjemmeholdet.

Signe Vetter har et efternavn, som er kendt i det lokale sportsmijø. Hendes far, Lars, er holdleder for Viborg FF's førstehold, og hendes to storebrødre, Jacob og Simon, har begge været inde og snuse til samme hold. Fodbold blev imidlertid ikke den sport, som Signe Vetter faldt for.

- Jeg har altid syntes, at håndbold var sjovere, og det var også det, som jeg var bedst til. Fodbold var ikke så stort hjemme i Aalestrup IF, sagde Signe Vetter, som trods nederlaget glæder sig til de kommende opgaver i ligaen.

- Vi skal bare have nogle gode kampe, hvor vi kan få nogle udfordringer og udvikle os, sagde Sine Vetter.

Ud over Mejdal-Halgård er Viborg HK i ligaen i pulje med Skanderborg, HEI/VRI, Silkeborg-Voel og Herning-Ikast.

- De siger, at vi får tæv i alle kampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce