Den unge back er blevet fast kvinde på fløjen

Nikoline Lundgren har spillet sig ind, som en fast del af startopstillingen, men ikjke på hendes vandte plads. Foto: Johnny Pedersen

Den unge back er blevet fast kvinde på fløjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 20-årige højre back Nikoline Lundgren har i en lang periode spillet fløj på Viborg HK-holdet. En plads, som hun er glad for, selvom hun foretrækker sin back.

Odense: Som det har været tilfældet de sidste mange kampe, startede Nikoline Lundgren på højre fløj for Viborg-mandskabet i kampen mod Odense Håndbold. Den 20-årige spiller har i en lang periode været væk fra sin vante backposition for at udfylde pladsen som højrefløj, hvor skadede Anne-Sofie Filtenborg mangler, og Natasha Nolevska ikke har ramt et tilstrækkeligt niveau.

Og den unge Viborg-spiller er rigtig glad for spilletiden, selvom det ikke er på hendes favoritposition.

- Det er selvfølgelig en uvandt position, men jeg foretrækker det helt klart i forhold til at sidde på bænken. Det er dejligt at kunne bidrage til holdet, der hvor der er plads til mig. Og det er der på fløjen lige nu, hvor jeg har fået en rolle, som jeg er rigtig glad for, og jeg griber de chancer, der kommer til mig, fortæller Nikoline Lundgren.

Men det har ikke været helt let for bagspilleren at trække en plads længere til højre, hvor især angrebsspillet har været en udfordring.

- Det er jo en meget uvant plads for mig. Det kan godt være, det bare er et skridt til højre, men det er en helt anden teknik, så det har været ret svært. Men jeg tager udfordringen op, siger hun.

En stærk defensiv spiller

For Nikoline Lundgren har angrebsspillet og de uvante afslutninger været det sværeste at tillære sig, men til gengæld føler hun selv, at hun har fået godt fat i det defensive spil. Og netop det defensive spil er en af årsagerne til, at træner Allan Heine vælger Nikoline Lundgren i startopstillingen.

- Nikoline løser opgaverne rigtig fint, især i defensiven, hvor hun er god til at holde sig fra feltet, hun laver nogle rigtig gode vurderinger og i en kamp som denne her mod Odense, så fanger hun også flere bolde i forsvaret. Hun har nogle lange lemmer og kan fange nogle af de bolde. Det har hun været rigtig dygtig til, og det er fedt at se, siger Viborg HK's træner, Allan Heine.

- Hun har igennem en periode nu været rigtig god på højefløjen, både i de nationale og internationale kampe, vi har spillet. Det handler ikke så meget om, om hun er back eller fløj, hun har løst opgaven rigtig fint, og så får man lov til at spille, sådan er det.

I kampen mod Odense Håndbold havde Nikoline Lundgren dog også en periode på backen, hvilket hun nød i fulde drag.

- Jeg savner det jo lidt, for jeg er bagspiller, men der er backspillere på holdet end mig, så jeg tager den spilletid, som tilfalder mig.

Til sommer skal Nikoline Lundgren videre til TTH Holstebro, hvor hun er hentet ind som back.

Den unge back er blevet fast kvinde på fløjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce